Hai-hui printre simțuri

Casa cu Arome, atelierul parfumurilor Your Personal Aroma, a readus sămbăta trecută atmosfera petrecerilor private de odinioară, cu ştaif şi bun gust.

Salonul Gusturilor, Salonul Parfumului şi Salonul Seratelor de Socializare adunate sub conceptul de AromaKitchen, au fost ”cotropite” de Alexandru Nicolae, campionul mondial la prăjitul cafelei, Ecaterina (Kati) Szasz, vicecampioana mondială la prepararea cafelei la ibric, parfumierul Raluca Vasile şi invitaţii lor.

Acestora li s-au alăturat cei de la Saveurs d’Yveline, care au oferit spre degustare specialităţi gourmet de confiserie şi felurite tipuri de caramel, create dupa reţete vechi.

Fata care Gătește cu Flori (Claudia-Romana Rista) a încântat papilele gustative cu quiche și tarte cu gusturi delicate, iar Atelier by Mihaela Bachmann a oferit doamnelor ocazia să realizeze instantanee cu pălării fascinator.

Demonstrația de tehnică de preparare a cafelei la filtru a fost asigurată de Alexandru Nicolae, campion modial la prăjit cafea. Acesta a insistat asupra faptului că gustul unei cafele bune depinde ȋn mare parte de calitatea apei folosite, pe lângă cel al cafelei artizanale, proaspăt prăjite și râșnite. În ciuda celor care recomandă apa îmbuteliată, el a spus că “de multe ori apa de la robinet, este cea mai echilibrată din punct de vedere oligo-mineral pentru cafeaua la filtru, ce este apoi filtrată ȋn recipiente speciale ȋnainte de prepararea cafelei. Apoi este importantă temperatura apei folosite, optima fiind 90-94 de grade, ritmul şi intensitatea de turnare a apei fierbinte peste cafea. Gustul bun este unul echilibrat ȋntre dulceaţă şi aciditate”. Kati Szasz, vicecampioana mondială la prepararea cafelei la ibric, a precizat că secretul ”aromei se află ȋn alegerea ingredientelor, dozajul corespunzator de cafea şi apă, dar şi rapiditatea cu care obţinem gustul dorit”.
Raluca va prezenta la Milano, în cadrul Esxence, colecția proprie ” Fleurs de Roumanie”, cu esențe pur românești de magnolie, narcise, zambile și lilac, lăcrămioare, flori de tei, precum și caprifoi și cimbrişor de munte și explicat că ”într-un parfum echilibrat sunt minim 6 acorduri şi circa 30 de esenţe. Măestria parfumierului stă în arta de a găsi dozajul optim pentru echilibrarea acordurilor şi a alege acele esenţe care au o chimie bună şi creează acorduri ȋncântătoare”.​

În Casa cu Arome au răsunat râsete vesele, zumzet de admirație și satisfacție, totul învăluit într-o combinație de arome ce trezesc simțurile. 

Leave a Reply