Galetto din cartierul boieresc Dorobanți

Pe o străduță cândva boemă, poarta de intrare dinspre centru în cartierul Dorobanți, în locul vechiului Sangria, și-a făcut loc un restaurant original, care te invită în inima Italiei. Galetto se află pe Căderea Bastiliei, la numărul 78 și este o odă închinată cocoșelului crescut în mod tradițional, la ferme organice din Valle Spluga.

Dacă pășești din strada sufocată de traficul excesiv în restaurantul Galletto, ai impresia că te-ai teleportat în însorita Italie. Grădina suspendată cu palmieri, famecul rustic al meleagurilor mediteraneene fac din acest restaurant un loc unde orice consumator de mâncare gustoasă și relaxare se poate simți în largul său.

Iubitorii de muzică sunt prezenți în mod frecvent aici, deoarece în fiecare sâmbătă, la Galletto sunt organizate concerte cu muzica live, unde artiștii interpretează coveruri din repertoriul internațional, iar accesul nu este condiționat de plata unei taxe la intrare.

Cocoșelul Galetto este vedeta meniului și este motivul principal al picturilor dispuse în exteriorul si interiorul restaurantului. Acesta este oferit oaspeților, în porții generoase, după ce a fost pregătit pe jar, alături de legume la grătar/ cartofi prăjiți/ broccoli/ salată și de sosul special ce desăvârșeste gustul autentic.

This slideshow requires JavaScript.

Din meniul localului mai fac parte și clasicele bucătăriei italiene. ,,Baby calamari în unt și usturoi” – gustoși și proaspeți, care te surprind în fel și chip. ,,Caracatița la grătar” – care poate fi completată cu un vin bun românesc sau italian. ,,Calamari și creveți prăjiți” – perfecți pentru o scurtă evadare din tumultul cotidian. ,,Piept de rață” – care vine alături de un delicios sos de fructe de pădure. Salate bune cum nu ai mai mâncat, cu diverse ingrediente light precum: somon, ton, andive, rosii cherry, porumb, carne de vită, caracatiță.
Sunt prezente și popularele paste la cuptor – lasagna, cannelloni, pizza, supe de fructe de mare. Dar și mult-îndrăgitele deserturi: tiramisu, înghețată, tort de ciocolată, tortul casei, cheesecake-ul sau vinurile nobile din România și din Italia.

Leave a Reply