Fie iarna cât de rea, cu Monini trec de ea!

Acum, când toamna și-a desfășurat forțele pe toate fronturile, făcând paradă de culori, gusturi și arome,  este timpul să ne ferecăm cămările, evident, după ce le-am umplut cu bunătăți. Dacă nu ați reușit să adunați exact ce vă doreați, puteți apela la “recolta Monini,” o gamă de produse sănătoase și savuroase. 

Când spunem Monini, ne gândim la uleiul de măsline, component principal al dietei mediteraneene. Dar Monini, unul dintre cei mai importanți producători de ulei de măsline, are drept viziune ca fiecare dintre produsele sale să fie de calitate, fără excepţie. De aceea susțin că adăugarea unor produse din gamă, rezervelor noastre pregătite pentru iarnă, este o idee bună. 

„În aromă se află secretul calităţii uleiului de măsline extra virgin. Acesta este un lucru pe care îl ştim dintotdeauna şi în fiecare zi, după testele de laborator, Zefferino Monini şi colaboratorii săi de încredere, gustă uleiurile pentru a le alege pe acelea care vor deveni Extra Vergine, Monini ţinându-şi promisiunea de a oferi aceleaşi arome plăcute şi proaspate în timp”, specifică un comunicat de presă al companiei. 

Uleiul de măsline este un suc natural care păstrează gustul, aroma, vitaminele și proprietățile curative ale fructelor. Este singurul ulei vegetal care poate fi consumat proaspăt presat.
Acesta previne apariția bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”) dar crește nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun”).
Tolerat foarte bine de către stomac, uleiul de măsline previne, de asemenea, apariția ulcerului gastroduodenal și a gastritei, stimulând totodată secreția bilei și a hormonilor pancreatici, ceea ce are ca efect reducerea incidenței apariției calculilor biliari.

Gama Monini cuprinde mai multe produse, al căror gust așteaptă să fie descoperit, dacă nu îl cunoașteți și îndrăgiți, deja. 


Gran Frutatto
Un ulei extravirgin, cu o aromă amărui, uşor migdalată și un parfum fructat, floral dar și o aciditate scăzută de doar 0,3%, cu un conţinut bogat de polifenoli si antioxidanţi cărora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărarea organismului împotriva îmbătrânirii celulelor. Este recomandat a fi utilizat în stare proaspătă pe “bruschetta”, salate, legume fierte.
Classico
Este uleiul extra virgin renumit pentru aroma sa consecventă. Cu aromele sale echilibrate şi armonioase, uşor migdalate și un parfum fructat, ierbos, este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care într-adevăr completează orice fel de mâncare. Poate fi utilizat la sosuri, fripturi, legume proaspete.
Delicato
Are o aromă uşor migdalată ceea ce îl face alternativa recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiți cu gustul pronunțat al uleiului de măsline extra virgin Classico. Este indicat pentru un regim alimentar echilibrat, moderat și ușor. În bucătărie este un ideal și versatil dressing, fiind utilizat la legume fierte, sosuri, supe, fripturi și salate.

Aromattizzati
Monini a selectat o linie completă de uleiuri de măsline extra virgine aromatizate, care pot adăuga rapid şi uşor o notă specială pentru orice fel de mâncare. Câteva picături sunt suficiente pentru a obţine un gust deplin.


Oțet si Glazes
Oțetul și dressingurile sunt obținute după rețete străvechi, prin procese de producție naturale și concepute pentru a-le îmbunătăți proprietățile. Sunt recomandate ca dressinguri pentru salate, carne și pește în combinație cu uleiul de măsline extravirgin. De asemenea, sunt perfecte, pe legume crude și gătite.
În tradiția culinară, Chefii și-au creat întotdeauna propriile glazuri pentru finisarea preparatelor. Glazurile Monini sunt gata de utilizare, au aplicații infinite, dau o notă de eleganță celor mai simple rețete și, cu un decor gustos, transformă un fel de mâncare obișnuit într-unul original.


Sosurile Pesto
Sunt o modalitate delicioasă și ușoară de a găti o masă italiană tradițională de paste. Rețetele respectă vechile tradiții, și fac ca orice rețetă, cât de simplă, să devină o demonstrație de măiestrie a gustului. 

 

One comment

Leave a Reply