De Paște, adaugă un vârf de cuțit de savoare, de la Vegeta!

Sărbătorile Pascale sunt un fel de hotar, o renaștere pe care fiecare o asimilează în felul său. Spiritual, sau mai pragmatic, după cum suntem înclinați, toți dorim să marcăm această sărbătoare. Aflați în izolare sau “distanțare socială” cum am acceptat să numim starea aceasta sui generis în care ne aflăm, avem ceva mai mult timp de alocat pregătirii bucatelor festive. Iar Vegeta ne este de mare ajutor, garantând gustul bun, chiar dacă ne mai lipsește câte un ingredient sau chiar îndemânarea.

Drobul, stufatul, ciorba sau friptura de miel, tradiționale pentru sărbătoarea Paștelui, ne vor reaminti că unele lucruri rămân constante în viața noastră, indiferent de vremuri. Și că tradiția poate domina evoluția.
Prieten de nădejde, Vegeta ne risipește temerile: “Nu te îngrijora dacă nu te-ai încumetat niciodată să faci friptură de miel și nu știi cum să o asezonezi. Avem noi și rețeta, și secretul: Vegeta Natur Condimente pentru carne de miel.

 

Acest condiment este combinația perfect echilibrată de rozmarin, usturoi, boia, chimen, scorțișoară și cimbru, la care se adaugă fix cantitatea potrivită de ceapă deshidratată, coriandru, ghimbir, ardei iute și frunze de dafin. Crede-ne pe cuvânt, n-ai putea reuși să obții aroma perfectă combinând acasă ingredientele, pentru că – deși poate nu crezi – totul este precizie matematică. Mai mult sau mai puțin dintr-un ingredient te va îndepărta de gustul perfect al fripturii din carne de miel. Prepară după rețeta noastră, asigurându-te că nu vei da greș.
Ai nevoie de: o pulpă de miel sau coaste, Vegeta Natur Condimente pentru carne de miel, 2-3 linguri de ulei.
Mod de preparare
Spală bine carnea de miel și curăț-o de pielițe și grăsime (dacă este cazul). Presară condimentele pe carne, toarnă uleiul și masează pentru a uniformiza. Toată carnea trebuie să fie acoperită cu condiment. Pune o folie alimentară pe vasul cu carne și lasă la frigider o oră, pentru ca aromele să pătrundă în carne. Transferă carnea în tavă și dă la cuptor.
Nici să prepari ciorbă de miel nu este mare filosofie. Îți trebuie un kilogram de carne de miel cu os, o ceapă uscată și 2-3 fire de ceapă verde, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o țelină, un ardei gras și două roșii în bulion, 250 ml de borș, două gălbeușuri, 250 g de smântână, leuștean proaspăt și Vegeta natur, bază pentru mâncăruri.
Carnea se curăță de pielițe și grăsime și se pune la fiert, în apă rece cu o linguriță de sare. Se adună spuma care se formează în timpul fierberii de câte ori este nevoie. Se adaugă zarzavaturile tocate (morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina, ardeiul gras și ceapa) și se lasă la fiert până când carnea devine moale. După ce aceasta din urmă a fiert bine, se scoate din vas. Adaugă în ciorbă roșiile tăiate cubulețe mici și carnea dezosată și ruptă în fâșii. Se adaugă borșul (fiert separat) și Vegeta natur. Se lasă să dea în câteva clocote și se oprește focul. Separat, într-un bol, se amestecă gălbenușurile cu smântână, se adaugă un polonic de zeamă din ciorbă, se omogenizează și apoi se răstoarnă în oală. Adaugă din belșug leuștean tocat. Ți-am zis că nu e mare filosofie…” spun prietenii de la Podravka, cei care produc nelipsita Vegeta.

Leave a Reply