Concursul de vinuri rose va fi transmis live pe Facebook

Ediția a opta a Concursului Național de Vinuri Rose, care va avea loc pe 26 iunie, va fi transmisa LIVE, pe pagina de Facebook a evenimentului, Concursul de Vinuri Rose începând cu ora 11:30. Concursul este găzduit de Casa Comana și organizat de Răzvan Stoenescu, Iulian Grigorescu și Laurențiu Horodnic, cu sprijinul Asociației Winelover România.
 
Concursul, care ar fi trebuit să aibă loc la mijlocul lunii mai, a suferit la fel ca multe alte evenimente, o mică amânare,  ajungând să se desfășoare la finalul lunii iunie. Având în vedere că și sezonul estival abia a început, momentul este perfect pentru aflarea celor mai bune vinuri rose, care să ne însoțească vara aceasta în concedii și nu numai.
 
Cele patru comisii, fiecare cu câte cinci jurați, vor avea de evaluat vinuri rose de la crame din România, din cele două secțiuni: aromate și nearomate. Toate sunt seci, din recolta 2019, cu preț de raft între 20 și 60 RON. În preselecții au fost degustate peste 80 de vinuri, din care au rămas în marea finală cele mai bine punctate – 16 nearomate și 5 aromate. 
 
Jurații au fost aleși astfel încât să fie reprezentativi pentru toate categoriile de specialiști din domeniul vinului. Astfel, vom avea absolvenți WSET (Wine and Spirit Education Trust), membri ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România), comercianți de vin (magazine specializate online, manageri de restaurante), comunicatori din domeniu (bloggeri, critici de vin, jurnaliști), somelieri, reprezentanți specializați pe vin din partea sponsorilor, dar și invitați străini.
 
Printre noutățile ediției de anul acesta, este prezența pentru prima dată a unui jurat Master of Wine, Elizabeth Gabay, specializată pe vinuri rose și autoare de cărți de specialitate. Aceasta va ține și un Masterclass de vinuri românești rose,  pe 30 iunie.
 
La finalul concursului, cel mai bun vin nearomat va fi premiat cu medalii autocolante care vor putea fi amplasate pe sticle și vor accelera vânzarea la raft, iar cel mai bun vin aromat va fi înscris la o competiție internațională. 
 
Parteneri: Vinul.ro, VINARIUM, Vinmag, Asociația Blessing HeartsEximturPremium Wines Distribution , Asociația Winelover Romania, VinOriunde.roFlexoLaFood Romania, DulceBun, UPS, Hochland, Nissan, OpenDev
 
Dacă dorești să știi ce vinuri rose trebuie să bei în această vară, urmărește Concursul de Vinuri Rose, Live pe Facebook, vineri, 26 iunie, între 11:30 si 14:30. 

Leave a Reply