Monini invită la dieta mediteraneană

Cu siguranță când vă gândiți la dieta mediteraneană, primul ingredient ce vă vine în minte este uleiul de măsline. Uleiul de măsline a fost prețuit pentru calitățile sale încă din Antichitate. Studiile științifice moderne au demonstrat că el este un element esențial în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Măslinele conțin multă vitamină E, care are un rol important în întreținerea  sănătății organismului, iar conținutul caloric este redus, circa 80 de calorii la suta de grame de fructe cu sâmburi.

Acizii grași nesaturați din componența uleiului de măsline asigură reducerea colesterolului din sânge și ajută organismul să rețină mai multe substanțe nutritive esențiale pentru o viață sănătoasă.

Uleiul virgin de măsline ajută la eliminarea kilogramelor în plus depuse peste iarnă. Una dintre variantele „ușoare” prin care se poate obține silueta dorită este Dieta Mediteraneană.

Aceasta are ca element central  uleiul de măsline și este caracterizată de consumul ridicat de fructe, legume, cereale integrale, cartofi, leguminoase, nuci și semințe. Se recomandă carnea de pasăre, peștele și fructele de mare iar vinul roșu se consumă regulat, însă în cantități moderate.

În cadrul dietei, uleiul de măsline extra virgin are rolul de a normaliza digestia, de a stimula metabolismul lipidic, ajutând astfel la scăderea în greutate. De asemenea, în combinație cu lămâie, ghimbir și usturoi ajută la eliminarea produselor reziduale din ficat, la stimularea funcției acestuia și a bilei. Acizii grași nesaturați din uleiul de măsline potolesc foamea și mențin greutatea normală a corpului, au rol benefic asupra vaselor de sânge, măresc elasticitatea pereților acestora și previn bolile cardiovasculare, au efect benefic asupra tractului biliar și mucoasei gastrice.

Monini oferă o gamă completă de ulei de măsline extra virgin pentru un mod de viață sănătos și o siluetă suplă:

Monini Classico este uleiul de măsline extra virgin renumit pentru aroma sa consecventă. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări care completează orice fel de mâncare. Este indicat pentru toate utilizările în bucătărie: sosuri, fripturi, garnituri.

Monini Delicato cu aroma sa fină și suavă, este alternativa recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiți cu gustul pronunțat al uleiului de măsline extra virgin. În bucătărie este un ideal și versatil dressing, fiind utilizat la legume fierte și crude, sosuri, supe, fripturi și salate.

Monini GranFruttato – Gustul distinct, picant se datorează conținutului bogat de polifenoli și antioxidanți cărora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărarea organismului împotrivă îmbătrânirii celulelor. Este recomandat a fi utilizat în stare proaspătă pe „bruschetta“, salate, legume fierte.

Leave a Reply