Banca Națională a lansat o monedă de aur dedicată Centenarului nașterii Regelui Mihai

Pentru a marca Centenarul nașterii Regelui Mihai I, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 25 octombrie 2021, o emisiune cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României.

Aversul redă corpul central al Palatului Regal din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „500 LEI” și anul de emisiune „2021”.

Reversul prezintă portretul Regelui Mihai I al României și inscripțiile în arc de cerc ,,REGELE MIHAI I” și ,,100 DE ANI DE LA NASTERE”.

Moneda are o valoare nominală de 500 lei, este din aur, are diametrul de 35 mm și greutatea de 31.103 grame.

Moneda a fost lansată printr-o ceremonie restrânsă, la Palatul Băncii Naționale, în seara de 25 octombrie 2021, odată cu inaugurarea expoziției cu tema “100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României”, în prezența Majestații Sale Custodele Coroanei.

La eveniment, care s-a desfășurat fără public, cu respectarea restricțiilor în vigoare, au participat Alteța Sa Regală Principele Radu, Altețele Lor Regale Principesa Elena și Principesa Sofia, precum și înalți reprezentanți ai Băncii Naționale. Au fost prezente personalități din societatea civilă.

 

 

Leave a Reply