Illuma Clinique sprijină zborurile salvatoare ale Asociației Blondie

Illuma Clinique donează în această lună o parte din încasările sale către Asociația Blondie, pentru achiziționarea unei ambulanțe aeriene necesară pentru transportul medical al copiilor cu boli inoperabile în România, către centre medicale de peste hotare.

 

Conform datelor statistice, în fiecare zi, doi copii sunt abandonați în spitalele din România. În 2019, din cauza bolilor netratabile la noi în țară, 1.145 copii au murit înainte de împlinirea vârstei de un an.
Românii care au nevoie de tratament în străinătate pot deconta cheltuielile prin completarea formularului E112, nu însă și contravaloarea transportului, iar aceste costuri sunt adesea imposibil de suportat de către pacient sau f
amilia acestuia.

La înființare,  în 2019, Asociația Blondie și-a propus să ofere copiilor bolnavi și singuri șansa la o dezvoltare maximă din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual. La scurt timp după instaurarea stării de urgență în România pe fondul pandemiei Covid-19, asociației i-a fost solicitat ajutorul pentru repatrierea din Milano a unui copil în vârstă de 7 luni, cu multiple operații pe cord. Câteva zile mai târziu, Darius și familia sa au fost aduși acasă cu un avion privat.

În lipsa unei ambulanțe aeriene care să transporte cazurile medicale în afara țării, Asociația Blondie a continuat să fie solicitată pentru a organiza astfel de zboruri, reușind să ducă, până la această dată, peste 160 de copii și 10 adulți la spitale din afara țării pentru tratament. Costurile fiecărui zbor pot varia între 20.000-25.000 de euro, bani strânși din donații, în total peste 1.500.000 de euro achitați de asociație până acum pentru 78 de zboruri.

Fondatoarea asociației, Adelina Toncean și echipa sa, au decis să-și asume achiziționarea unei aeronave pe care s-o transforme în ambulanță aeriană și s-o pună, în mod gratuit, la dispoziția oricărei persoane care are nevoie de transport aerian medical. Au ales culoarea roz, culoarea care semnifică revenirea copiilor după intervenția medicală salvatoare, pentru ambulanța care îi va transporta din România și hashtag-ul #luamunavion, pentru a strânge fonduri dedicate. 

Acestui proiect grandios i s-a alăturat și Illuma Clinique, care a decis să doneze încasările din consultațiile dermatologice și a pachetelor de servicii promo 1 ședință de epilare axilă + 1 ședință de epilare inghinal, derulate în această lună.

“Am fost foarte impresionați de poveștile copiilor ajutați de Asociația Blondie și de eforturile pe care această mână de oameni le face pentru a duce la îndeplinire lucruri incredibile, de care depinde nu numai sănătatea micilor pacienți, ci însăși viața lor. Vom dona contravaloarea unor servicii prestate de clinica noastră, pentru a ajuta Asociația Blondie să se apropie, măcar cu câțiva pași, de momentul în care avionul roz, de care este atâta nevoie, va deveni realitate”, a declarat Alexandra Crâșmaru, fondator Illuma Clinique.

„Mulțumim Illuma Clinique pentru susținerea pe care a ales să ne-o ofere. Pentru noi, acest ajutor înseamnă că ne vom putea continua proiectele și că suntem mai aproape de momentul când vom putea spune că România are prima ambulanță aeriană”, a declarat Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie.

Inființată în 2020, Illuma Clinique este o clinica dermato-estetica, dedicată serviciilor de dermatologie, estetică facială, epilare definitivă și remodelare corporală, realizate cu echipamente inovatoare, de ultimă generație și personal dedicat. Brandul este construit în jurul conceptului de sănătate si frumusețe a pielii, cu focus pe protocoale estetice minim-invazive, inovatoare.

Leave a Reply