În fiecare zi pe masă, o salată răcoroasă

Traversăm cea de a doua lună de caniculă și oricât de pofticioși am fi, nu mai suntem tentați să mâncăm la fel de mult ca în zilele obișnuite. Când temperaturile urcă amețitor, facem cu greu față sarcinilor administrative, iar de gătit aproape că nu mai poate fi vorba. Iar atunci apelăm la…scurtături. Dar mesele trebuie să fie totuși sănătoase, hrănitoare și echilibrate. 

Am dezvoltat un obicei în perioada aceasta, fac tot ce pot să mă țin cât mai departe de aragaz. Dar cum nu se pot mânca numai salate, sunt zile în care mai pregătesc câte ceva rapid la air fyer, care are avantajul că încălzește moderat ambientul, iar în 15-20 de minute poți pregăti ceva sanătos și gustos. 
Pentru că piața abundă de roșii de toate culorile, formele și gusturile, iar lor le stă bine alături de ceva ierburi mediteraneene și un ulei extra virgin de măsline, evident Monini, am decis să pregătesc o salată multicoloră și niște ciuperci pleurotus pané, crocante și gustoase. 
Nu vă plictisesc cu ciupercile, că știți: opărite, trecute prin făină, ou bătut, pesmet și puse la copt 15 minute, după ce au fost stropite cu ulei de măsline. Sau le puteți prăji în tigaie, dacă vă încumetați! 

 

 

Peste roșii am adăugat simplu: sare de mare, puțin piper și ulei extravirgin de măsline Monini Classico, pentru că este alegerea savuroasă și sănătoasă! 

 

Monini Classico este uleiul de măsline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventă. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care într-adevăr completează orice fel de mâncare. Este indicat pentru toate utilizările în bucătărie : salate, sosuri, fripturi, garnituri. Mai multe informații găsiți aici.

Leave a Reply