Gustul delicat al uleiului de măsline Monini

Tot mai prezent în alimentația noastră, uleiul de măsline extravirgin are mulți adepți, iar caracteristicile acestuia încep să devină cunoscute și apreciate.

Evident, gustul se educă, dar pentru a se ajunge la rafinamente culinare trebuie să existe un punct de start.

Monini Delicato, cu aroma sa fină și suavă, este alternativa recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiți cu gustul pronunțat al uleiului de măsline extravirgin. Delicato ne oferă o selecție cu un profil gustativ delicat, potrivită pentru toate boltele palatine. Prezintă un buchet plăcut, delicat și catifelat, de intensitate medie, cu note clare de iarbă proaspăt cosită, ușoare note florale și de anghinare. În bucătărie este un ideal și versatil dress­ing, fiind utilizat la legume fierte și crude, sosuri, supe, fripturi și salate. Delicato este un ulei de măsline extra virgin capabil să interpreteze nuanțele preparatelor rafinate, precum și rețete simple sau preparate raw.

Parfumul este fructat, ușor ierbos, iar aroma amintește puțin de cea de migdale. Are densitate/vâscozitate medie iar culoarea este verde cu nuanțe galben-auriu. Aciditatea acestuia este de 0,4%, jumătate din limita legală maximă admisa la uleiul de măsline extravirgin (0,8%). Este indicat pentru un regim alimentar echilibrat, moderat și ușor. În bucătărie este un dressing ideal și versatil, fiind utilizat la legume fierte, sosuri, supe, fripturi și salate.

 

Leave a Reply