Cele mai vândute cărți din 2023 pe Libris.ro

Prezentă în piața vânzărilor de carte din anul 1991, când a deschis librăria Șt. O. Iosif din Brașov, iar apoi din 2009 și în mediul online, compania Libris a devenit un nume de referință în mediul cultural din România.

În 2023, libris.ro a vândut peste 2,5 milioane de produse, cu o medie a comenzii la nivel național de 125 lei. Conform datelor prezentate de companie, Cărțile pentru copii au dominat topul categoriilor urmate de Beletristică, Științe Umaniste, Religie sau Spiritualitate și Ezoterism.

Anul trecut, cele mai vândute volume au fost:

  1. Rezervă- Prințul Harry
  2. Micul prinț- Antoine de Saint-Exupery
  3. Ține-ți copiii aproape – Gabor Maté, Gordon Neufleld
  4. Cât timp înfloresc lămâii – Zoulfa Katouh
  5. Singur pe lume – Hector Malot.

„Este al cincilea an în care analizăm preferințele cititorilor și realizăm Harta României în cărți citite. Remarcăm cum interesul față de lectură a crescut constant, mai ales în rândul copiilor și generațiilor tinere. La fel ca și în 2022, titlurile din categoria «Cărți pentru copii» au fost cele mai bine vândute pe Libris.ro. De asemenea, categoria «Spiritualitate și Ezoterism» a fost în plină ascensiune, astfel că Lise Bourbeau, autoarea celor mai bine vândute titluri din acest domeniu:  «Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine» și «Vindecarea celor 5 răni», este și scriitorul preferat al anului 2023. Cei mai avizi cititori sunt din Ilfov, București și Brașov, județele care au cele mai multe comenzi pe cap de locuitor”, a declarat Laura Țeposu, CEO Libris.

 

Leave a Reply