Condimentele ne influențează viața

Alimentele pe care le consumăm au puterea de a ne vindeca sau de a ne destabiliza sănătatea. Cunoașterea acestora și observarea modului în care organismul reacționează după ce le consumăm ne influențează în mod direct starea de bine. Există condimente care ne pot salva viața, susține Ioan Prisecaru, în cel mai recent episod al podcastului lui Artene. 

„Organismul ne vorbește în fiecare clipă și din acest motiv după ce mâncăm ceva este bine să fim atenți la efectul mâncării în corp. Dacă ne simțim bine, atunci mâncăm în continuare. Dacă nu ne simțim bine, ne oprim.”, povestește Ioan Prisecaru. 

Ioan Prisecaru este autor al mai multor cărți de dezvoltare personală și vindecare energetică care și-a început căutările în această lume a vindecării după ce viața i-a fost schimbată 360 grade din cauza unui diagnostic teribil și a unui stil de viață absolut nebun.

„Mă duceam în concediu și îmi plăcea să dau familiei cele mai frumoase daruri și, bineînțeles, alegeam restaurante în care se mânca bine. Ei, de fiecare dată când ne duceam într-un restaurant în care consumam multă carne, toată familia mea era tristă. Și eu nu înțelegeam. Noi ne simțeam bine acolo la restaurant, era frumos, în general, dar, dintr-o dată, în toată familia mea era tristețe. Nu același lucru s-a întâmplat când ne-am dus la un restaurant vegetarian”, povestește el.

Din acel moment a înțeles cât de importante sunt condimentele pentru integritatea noastră fizică, dar și psihică.

„Ne-am dus la un restaurant vegetarian, întâmplător sau nu, indian, unde se mănâncă în general condimentat și a fost o mare veselie în familie. Acesta a fost punctul de plecare în căutarea mea spre alimentația intens condimentată. Am creat o metodă prin care omul să se purifice cu ajutorul condimentelor. Deci este foarte simplu. Eu nu iubeam condimentele deloc. Acum am ajuns să iubesc condimentele mai mult decât orice mod de abordare. Toate condimentele care cresc la noi ne pot purifica. De ce? Pentru că noi suntem obișnuiți cu condimentele noastre. Ei, în timp, am învățat să folosesc și alte condimente. Dacă vrei să ai performanță mai mare în alimentație, atunci adopți și condimente care cresc și în India. Curcuma, de exemplu. Curcuma este, după cercetările specialiștilor, cel mai eficient condiment din lume.

Noi n-avem curcuma, dar avem usturoi, de exemplu. Usturoiul este fabulos. Ceapa este fabuloasă, pătrunjelul și rădăcina, și tulpina, mărarul, toate, salvia, cimbrul, toate astea sunt extraordinare pentru viața noastră. Este bine să ne dăruim timp pe care să-l petrecem în bucătărie”, mai spune acesta.

Așează-te relaxat la minte și la trup și ascultă acest episod de podcast pe contul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”!

Leave a Reply