Restaurantul Diplomat se relansează cu un meniu internațional

Diplomat, restaurantul cunoscut mai ales drept localul Clubului Diplomatic, un loc destinat practicării sporturilor și recreerii, a lansat un nou meniu, cu care își întâmpină oaspeții începând cu luna mai. Restaurantul Diplomat este deschis publicului larg în fiecare zi, de luni până duminică, în intervalul 12:00-24:00.

Diplomat este unul dintre cele mai longevive restaurante ale Bucureștiului, un loc emblematic, ce face parte din moștenirea culturală a Capitalei. Un astfel de local de lux, care poartă o patină a deceniilor de eleganță dar și lipsuri, pe care le-a străbătut, este adus în contemporanitate printr-un nou meniu, creat de către chef Paul Mihăilescu, cel care conduce bucătăria localului. Noua selecție de preparate își propune să fie o experiență gastronomică, o călătorie prin aromele lumii.

 “În decenii de istorie, restaurantul Diplomat a adus împreună oameni de afaceri, politicieni și figuri culturale din România și din afara țării, devenind, astfel, un spațiu multicultural, extrem de eclectic, cu o identitate proprie, fermecătoare. Viziunea mea pentru meniu este una similară: m-am lăsat inspirat de arta culinară a lumii și am curatoriat ingrediente de calitate, de pretutindeni. Preparatele pe care le propunem oaspeților pornesc de la rețete clasice, specifice anumitor culturi, cum e clasicul pește românesc, servit cu mămăligă și usturoi sau risottoul italienesc. Ceea ce noi facem este să le oferim o identitate nouă și să le aducem în prezent, prin tehnicile de gătire și asocierile neașteptate de texturi și arome.”, a declarat chef Paul Mihăilescu.

Istoria acestui loc fabulos începe în 1922, Colonelul St. E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au înființat Country Club Băneasa, cunoscut mai târziu drept Clubul Diplomatic București. Inițial un loc exclusivist pentru sporturi și recreere, acesta a devenit un reper al elitei, atrăgând personalități precum Regele Mihai și Nicolae Titulescu. În jurul său, pe cheltuiala membrilor, a fost construit actualul parc al zonei de nord, Parcul Regele Mihai 1, al României. Clubul, cu vila centrală proiectată de Ion Mincu, a devenit ulterior cunoscut pentru restaurantul Diplomat, care s-a poziționat ca o oază de eleganță și relaxare, deschisă publicului larg.

Din noua selecție de preparate vor face parte feluri de mâncare rafinate, cum sunt tartarul de crab cu avocado, banane și caviar de somon, texturi de crap cu mămăligă, porcini și cremă de usturoi, risotto cremos cu langustine și lămâie murată, sau mușchiul de vițel, servit cu nap, tartă de cartofi și sparanghel.


Menținând tradiția dulciurilor de excepție pregătite de-a lungul timpului, meniul va include și o selecție fină de deserturi preparate în casă, cum sunt trufele de ciocolată cu alune de pădure, lichior și busuioc proaspăt.  
Noul meniu Diplomat va fi adaptat pentru evenimente corporative sau private.  

 

Leave a Reply