În bucătărie poți să fii chéf sau șef

Am participat acum câteva zile la Food&Bar Show, loc unde mă conectez cu lumea fascinantă a ospitalității profesioniste și mă informez cu privire la locurile unde merită să PR -ști sau să faci evenimente.

Am ajuns în toiul unei demonstrații culinare a Chéfului Cezar Munteanu și m-am bucurat să observ că nu i-a fost știrbit deloc aplombul, că de măiestrie nu-mi făceam probleme!

Am aflat că și-a încheiat colaborarea cu Euforia și pregătește două surprize, relansarea pe 11 octombrie, a restaurantului Maxim și relansarea sa într-un cooking show itinerant, la un alt canal TV.

Ambele m-au bucurat, înseamnă că industria încă prosperă, deși nu prea ai avea impresia, atunci când intri în multe dintre localurile de gen.

Pentru că nu demult mai vizitasem câteva restaurante (verbul fiind ales cu intenție, pentru că unele păreau de-a dreptul muzee, judecând după liniștea care domnea în ele),  am comparat atitudinea chéf -ului Cezar cu cea a altor bucătari, unii chiar consacrați.

Cezar si AdrianaÎn timp ce Cezar pregătea demonstrativ piept de pui umplut, cu sos de cremă de brânză, creveți de Argentina, de apă dulce, file de turbot și sea scalops cu piure de mazăre cu mentă, am schimbat impresii cu vecina mea de scaun, Mariana Făniș , bucătarul de la Da Mario .

Am fost de acord că prospețimea ingredientelor e foarte importantă și am stabilit multe puncte comune de vedere privind curățenia, grija pentru detalii și servirea ireproșabilă, dar în final mi-am exprimat opinia cu privire la chéfi și am concluzionat :

În bucătărie poți fii chéf sau șef, iar diferența se observă nu doar în farfurie!

Creveti De Argentina de la RFamilyMinunile lui Cezar

One comment

  1. Pingback: URL

Leave a Reply