Diavolul se ascunde în detalii

O floare în memoria Yurikai Masuno

Dând curs inițiativei lui Liviu Mihaiu și unei convingeri personale că atitudinea civică este motorul societății și schimbarea nu intervine spontan, ci trebuie stimulată, am purces ieri dimineață să depun o floare în memoria Yurikai Masuno, acolo unde ni se indicase, adică la reședința ambasadorului nipon, în Intrarea Armașului.

Numai că gestul meu a eșuat în banalul “intenția conteaza” întrucât la locul indicat, un individ din serviciul de pază și protecție mi-a interzis să-mi finalizez acțiunea, spunându-mi ferm: ” nu aici, ci la Ambasada Japoniei” precizându-mi că a mai rugat alte trei persoane să facă public acest lucru, printr-o erată la comunicarea cu pricina.

Am insistat să aprind lumânarea pe care o adusesem cu mine, dar a refuzat, explicându-mi că sunt camere care ar putea înregistra gestul meu.

Îmi respect acum promisiunea făcută și va informez că dacă doriți să depuneți o floare sau să aprindeți o lumânare, o puteți face la America House East Wing, Etajul 8, Sos. Nicolae Titulescu Nr. 4-8, sector 1, unde se află Ambasada Japoniei, sau în confortul propriei locuințe, cum am procedat și eu.

NU o puteți face însă în Intrarea Armașului, deși personal nu înțeleg raționamentul pentru care ar fi mai simplu să organizezi acest lucru la etajul 8 al unei clădiri aflate într-o zonă supraaglomerată, decât în preajma unei vile aflate într-o zonă rezeidentială centrală.

Dar așa cum știm, diavolul se ascunde în detalii.

Leave a Reply