Între două lumi-Romeo şi Julieta cu efecte speciale

Între două lumi narează povestea a doi îndrăgostiţi din lumi paralele, dar foarte similiare, care încearcă să se regăsească şi să depăşească orice obstacole pentru a fi împreună. O poveste de dragoste asemănătoare celei trăite de Romeo şi Julieta, într-un concept nou şi un decor extraordinar, cu efecte vizuale de excepţie şi un punct de vedere diferit, dar la fel de emoţionant, al unei iubiri imposibile. Cateva personaje secundare adaugă savoare intrigii oarecum previzibile.
Adam, interpretat de Jim Sturgess, este un tip aparent obişnuit, într-un univers cu totul special. Are o existenţă modestă, trăind de pe o zi pe alta, dar firea sa romantică îl face să se agaţe de amintirea unei fete pe care a iubit-o la un moment dat, pe nume Eden. Fata provenea dintr-o altă lume, o lume inversată, cu gravitaţie proprie, fix deasupra celei pe care o cunoaştem, dar de neatins.
Gravitația este cea care dă unicitate acestui film, devenind cumva un personaj în sine, de care tebuie să se țină cont. “Vizual, cred că este o premieră. Practic, sunt două cadre tăiate, unii oameni sunt pe podea, iar alții pe tavan. În aceeași cameră, vezi persoane care merg, dar în gravitații diferite… A fost dificil când trebuia să filmăm scene care aveau loc în lumea de jos. Spre exemplu, trebuia să am mereu părul prins și nu puteam să port o fustă sau o rochie, pentru că gravitația le-ar fi zburat în sus, spre lumea mea. A fost solicitant, dar amuzant” declara Kirsten Dunst (Eden), într-un interviu.
Între două lumi este disponibil pe marile ecrane din 2 noiembrie 2012, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Leave a Reply