Oraşul corupt- vezi ce trăieşti!

Oraşul corupt poate fi vizionat în cinematografele din toată ţara începând de azi, 8 februarie.
Povestea este atât de similară cu realitatea noastră contemporană, încât finalul reprezintă o evadare binemeritată din cotidian.

Un poliţist dedicat, cu o carieră promiţătoare, Billy Taggart, interpretat de Mark Wahlberg, care într-o noapte se vede implicat într-un incident controversat. Primarul (Russell Crowe) reuşeşte să îl scape de închisoare, însă Billy rămâne fără slujbă şi este nevoit să îşi caute un alt mod de a-şi câştiga existenţa devenind astfel detectiv particular.
Afacerea nu îi merge deloc bine, însă când primarul îi oferă 50.000 de dolari pentru a o investiga pe soţia sa (Catherine Zeta-Jones), fostul om al legii este convins că va câştiga foarte uşor banii. Din păcate, situaţia se complică rapid, iar cercetările scot la iveală lucruri nu tocmai cinstite în care pare să fie implicat primarul oraşului. Pentru a-şi demonstra nevinovăţia şi recâştiga reputaţia, Billy va trebui să rişte totul, inclusiv propria libertate.
Motivul poliţistului corect, care-și sacrifică propriul confort și libertatea în scopul asanării societății, este reconfortant, chiar dacă se întmplă doar “la ei” și asta numai în film.
Intriga oarecum slabă este compensată de interpretarea de excepție a actorilor, un Russel Crowe așa cum cu greu ți-l poți imagina, aceeași elegantă Catherine Zeta-Jones și o surpriză plăcută, Mark Wahlberg.

Distribuit de MediaPro Distribution, regizat de Allen Hughes,  filmul Oraşul corupt este ecranizarea unui scenariu surprinzător semnat de Brian Tucker. Povestea se află în topul recomandărilor asociaţiei americane The Black List, locul de unde se reunesc cele mai bune scenarii propuse pentru ecranizare.

Leave a Reply