Co-brandingul, o lamă cu două tăișuri

Așa cum am mai observat și relatat, există o tendință de a reuni mai multe firme, într-o locație de genul pub, cafenea, restaurant, în scopul promovării comune a produselor și serviciilor. De multe ori funcționează , respectivele firme își împart costurile și își împrumută clienții, completându-se prin transfer de interes și mai ales imagine.

Tocmai din acest punct de vedere aș vrea să analizez evenimentul OK! Summer Guide & Fair organizat la Boheme Café &Bistro, în urmă cu două săptămâni, la care OK! Magazine a adus publicul, punându-și numele și priceperea la bătaie, iar Boheme Café a oferit odată cu spațiul, lipsa de organizare și interes. Pentru a întregi eșecul, anticul aparat de aer condiționat nu a reușit nicicum să facă față caniculei, nici măcar la parter, acolo unde era amplasat. Iar cabina de probă a fost improvizată în oficiul menajerei, aflat la etaj, unde un singur ventilator anemic asigura supraviețuirea câtorva expozanți. În respectivul spațiu, supraîncălzit, nu se punea problema să poți proba ceva, întrucât funcționa ca o saună și știm cu toții ce se întâmplă, când mergi la saună.

De fapt, de probat nu prea era cazul, întrucât Triumph a ales să aducă lenjerie într-o singură măsură (75B), iar Nissa avea confecții în care, nici cele mai anorexice modele nu reușeau să încapă. Cu toții (și când spun toții,  mă refer la cei șapte-opt expozanți), te invitau să vizitezi magazinul lor, unde sigur vei găsi ceea ce dorești. Adică, în limba română, am adus aici un stander cu produse nevandabile, la preț redus, dar dacă vreți ceva de calitate, vizitați-ne la sediu.

Nu am prea înțeles strategia de marketing, dar dacă a funcționat, poate reușesc să acopere pierderea de imagine, care în opinia mea, a fost considerabilă.

Concluzii: la cafeneaua cu pricina nu voi mai călca în sezonul cald, decât dacă la spa este aglomerată sauna.
Unora dintre firmele expozante le-aș recomanda mai multă atenție față de cumpărător, că s-ar putea înregistra reacții adverse, atunci când îți bați joc de timpul său.
Iar revista OK! Magazine o iert și o citesc în continuare, că am greșit și eu alegând co-brandingul, măcar o data!

One comment

  1. adina says:

    am fost si eu acolo in ziua evenimentului. A fost horror!! Cum sa fii locatie in centru si sa nu ai VARA un aer conditionat? Bietele femei, nici nu le-au dat un pahar de apa macar.
    Mare teapa si-au luat cei de la OK cu locatia asta. Nici eu nu mai calc vreodata pe acolo!!!!!

Leave a Reply