Povestea topinamburului

Se ia topinamburul, o plantă înrudită cu floarea-soarelui, al cărei nume provine de la tribul amerindian Topinambas. Din micii tuberculi, se produce o dulceață foarte gustoasă dar și sănătoasă, fiind preparată cu sirop de mere, fără adaos de zahăr. Se marketează corespunzător, se prezintă Europei, care o apreciază, ba chiar o medaliază cu argint anul acesta, la gala Monde Sélection, desfășurată la Stockholm. Se obține astfel un succes, iar fermierii din ţară, încep să cultive topinamburul, înţelegând oportunitatea.

În ultimii doi ani, dulceața de topinambur a devenit vedeta Topolovenilor. Totul datorită tenacității și ingeniozităţii unui manager optimist și determinat, Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii. Care a sărbătorit recent 100 de ani de la înfiinţare, dovedind că în România poți dezvolta afaceri, crea locuri de muncă, nu doar desființa fabrici.
O poveste cu happy end, care poate vă inspiră!

Leave a Reply