Când românca se prețuiește

Joi seară, într-o atmosferă dominată de rafinament și feminitate, s-a desfășurat la Galeria de Artă Galateca, prima ediție a conferințelor “Trăiește Inteligent cu Dana Săvuică”. “Eleganța la ea acasă” ar fi cuvintele care ar descrie cel mai bine evenimentul, care deschide seria conferințelor dedicate modei și frumuseții, pe care Dana intenționează să le desfășoare lunar.

Principesa MariaEleganță-pentru că acest eveniment s-a bucurat de prezența Principesei Maria a României, care repezinta cu grație și demnitate un respectabil brand românesc-Farmec, pentru că s-au asociat branduri renumite, menite să evidențieze frumosul, autenticul și farmecul select.

 

bijuterieLa ea acasă, pentru că Galateca și Andreea Sandu, managerul acesteia, au întâmpinat participanții în cadrul expoziției Untamed Skin, o colecție de ținute și bijuterii inspirate din povestea Reginei Maria de România, având ca element ia românească. Colecția, care a fost prezentată și premiată la Londra, London Fashion Week, a fost în ultima sa zi de expunere în România, urmând să plece în Belgia, la Centrul de design din Antwerp și în Germania, la Galeria Braubach Five, Frankfurt.

Mica defilare a unor modele neprofesioniste, purtând ținute Sonia Pena și Eli Lăslean, “beauty cornerul” unde fiecare femeie (da, nu mă feresc de acest termen, conține în el o multitudine de caracteristici) putea să afle cum își poate pune în valoare frumusețea, fimul care a rulat în loop, prezentând câteva crâmpeie din viața Reginei Maria – cea care îmbrăca ia românească ca fiind cel mai firesc gest, scurta prezentare a companiei Famec, care amintea că Ana Aslan a fost prima care, cu mai bine de 45 de ani în urmă , a lansat prima gamă de produse anti-aging din lume, totul a fost parcă destinat să  demonstreze cât de talentate sunt româncele. Este necesar doar un mic imbold, ca acestea să-și amintească despre abilitățile lor, despre faptul că de veacuri ele sunt propriile lor stiliste, cosându-și singure iile și inventând modelele, ispirate de natura, care le ajută să-și câștige existența.

Dana Savuica“Cred că atitudinea elegantă ține și de obârșie, dar se poate învăța pe parcursul vieții, dacă ai exemple demne de urmat. Important este să-ți dorești să atingi o asemenea imagine! Am vrut să ofer o lecție de stil și eleganță pentru o viață împlinită, cu valori normale, decente, un stil de viață inteligent. Mi-am propus să împărtășim informații care să ne facă să ne bucurăm de viață și cred că am și reușit.”, a declarat Dana Săvuică.

Dar cred că adevărata reușită ar fi ca românca să conștientizeze în fiecare zi potențialul pe care îl are și să-l exploateze. Românește.

Leave a Reply