Ținute populare, cu fermoare

Costumul popular românesc, sursă inepuizabilă de inspirație, a devenit în ultimul timp și o excelentă resursă pentru cei care doresc să facă profit, indiferent cum se realizează acesta.

De la truda celor care manufacturează piese originale, la cei care vând imitații ieftine, produse industrial în China, sau chiar indigene, cu toții fac apel la revigorarea tendințelor etnice în vestimentație și la dorința de a explora rădăcinile culturale și a tradițiilor populare.

schadt-anamariaProducătorul mondial de fermoare YKK , a lansat un concurs destinat studenților în anul I și II al Facultății de Design, Textile sau Artă Decorativă, de a crea ținute inspirate de costumul tradițional românesc pe care să-l reinterpreteze cu ajutorul fermoarelor.

Creațiile finaliștilor acestui concurs se vor confrunta în cadrul ”Inside Fashion Gala”, destinată să încurajeze designul românesc, marți, 5 mai, în Capitală. Este momentul în care schițele selectate se vor întrupa în creații originale, care respectă regulile coloristice și stilistice tradiționale.

Imboldul producătorului de fermoare, oferit pepinierei de designeri români, are drept scop punerea în valoare a tezaurului românesc și cultivarea gustului pentru autentic. Altfel spus, o altă abordare în comunicare.

 

Leave a Reply