Trei Doamne, cinci întrebări – Nuami Dinescu

Decembrie este un moment de evaluare și pentru Nuami Dinescu, cea de a doua doamnă care a acceptat să-mi destăinuie, cu bune și mai puțin bune, ce a însemnat anul acesta pentru ea.

portret NuamiActriță, jurnalistă și autoare a unei cărți, Nuami este permanent în căutarea și dezvoltarea altor laturi ale personalității sale. Se implică în diverse proiecte și are în continuare “onoarea” de a fi vânată de presa mondenă.

1. Pentru că este final de an, o retrospectivă, în doar trei întrebări:
Ce a adus bun din punct de vedere profesional 2015, pentru tine?

N. D.: A fost un an antipatic, asta e, i-am spus de citeva ori să-și schimbe atitudinea, dar el nu – Batman, Batman. Nu pot să-l laud, nu a fost un an prea bun, știu, se poate și mai rău, dar nici nu pot să-i atribui merite deosebite. Sincer, abia aștept să-i dau drumul să plece. Modest, în cuvinte mai puține, a fost un an modest.

Ce ți-ai fi dorit să realizezi și încă nu s-a împlinit, dacă există?
N. D.: Eu nu am vise așa concrete pe care să le pot numi. Am “pachete” în care intră proiecte pe care le am în sertar sau prin redacții. Mai nou, m-am apucat de învățat, am dat și un examen, astept să aflu nota și să vă arăt diploma, când va veni. Cred că visul meu cel mai măreț e sa nu mă plafonez, să nu rămân pe loc, vreau să țin pasul cu lucrurile care se schimbă în jur. Pentru că nimic nu mai e la fel ca acum un an, doi…

Pentru ce îi ești recunoscătoare anului care se încheie?
N.D.: Hmm… cam puține momentele de recunoștință, au fost ani mai darnici decât el. Dacă ar fi să-i fiu recunoscătoare pentru ceva, ar fi pentru oameni pe care i-am cunoscut către final, când își cam strânge bagajele.

2. Ce vei face în perioada Sărbătorilor?
N. D.: În general de sărbători nu plec din oraș decât dacă am treabă. Altfel, ne adunăm toți în familie, așa cum face toată lumea și stăm pur și simplu împreună și ne bucurăm de daruri și de frumusețea sărbătorilor de iarnă. Eu mai pregătesc daruri, mor de drag când îi văd cum se bucură de cadouri, pentru că eu țin minte cam ce-și doresc și, când pot, merg în întîmpinarea dorințelor lor.

Nuami3. Ce îți propui pentru anul care urmează?
N.D.: Să mă apuc de citit temeinic manualele din dotare, am descoperit că îmi place tare mult să învăț lucruri noi; îmi propun să ies mai mult din casă, și mai am niște gânduri… mai de taină, așa.

4. În opinia ta, ce o definește pe o femeie puternică, cum ești tu?
N.D.: O femeie puternică este o femeie care are determinarea să o ia mereu de la capăt, indiferent de cât este de greu; o femeie puternică este o femeie care are curaj să iubească din nou, să reclădească ce s-a destrămat, o femeie puternică este femeia care nu se teme să ia decizii, să facă ce simte, nu ce trebuie.

5. Ce recomanzi doamnelor care ne citesc, ca să poată fi In Trend de Sărbători?
N.D.: Să se bucure, să fie vesele, să se iubească pe ele, celor care se uită în oglindă și se întreabă zilnic “ce-am facut azi pentru mine?”, le recomand să nu se uite pe ele în coada listei. Indiferent cât de multe au de făcut pentru job, familie, prieteni, să nu uite de ele și de faptul că merită să fie iubite, adorate și să strălucească.

Leave a Reply