Detaliile care contează, la Fior Di Latte

Fior Di Latte este un reper al gustului desăvârșit, apreciat de cunoscători și imediat adorat de cei care îi trec pragul pentru prima dată. Am testat atmosfera și preparatele, într-o zi însorită de aprilie.

Cu un concept inedit, aşa cum este şi sloganul “gelateria, cucina e poesia”, te întâmpină într-o atmosfera senzorială, cu  nuanţe calde şi pastelate de alb, nude, galben-pai, verde-fistic sau roz-bonbon.

12837737_10204137643479656_1208838596_oTotul scăldat într-o lumină lipsită de stridenţe, o lumină caldă şi reconfortantă, ce se modelează după ora din zi şi care transformă restaurantul într-un spaţiu amprentat de optimism şi stare de bine.
În funcţie de oricare dintre cele trei momente cheie gourmand-gourmet: mic dejun, prânz sau cină, restaurantul propune o amplă selecţie de preparate proaspete şi delicioase, exponente ale stilului lejer mediteranean, sinonime cu scurte escapade culinare în Sudul Europei.

cappuccino Decorul restaurantului te duce cu mintea la un cappucino perfect, prin degradeurile ce pornesc de la un alb laptos şi ajung treptat, până la brun, culoarea cafelei.
Interiorul este elegant, cu mese şi scaune din lemn în culoarea laptelui şi perne roz-bonbon, cu corpuri de iluminat ce au forma unor sticle brumate şi completat de obiecte de décor atent alese şi într-o concordanţă deplină cu conceptul restaurantului.

Cărţi, vase cu flori, lumânări albe şi vocea melodioasa a lui Frank Sinatra, ce se aude în surdină, sunt detalii care transmit emoţie dar asigură și atmosfera destinsă, necesară unui dejun de afaceri.
Preparatele poartă semnătura Oanei Pleşan, Chef Gelatier, o personalitate creativă, pentru care inovaţia este elementul esenţial în gastronomie. Oana Pleşan a absolvit cursurile de gelatier, avându-l ca mentor pe Chef Giacomo Schiavon, fondatotorul celebrei Sorbetteria di Castglione din Bologna.
A învatat în patria acesteia cum se prepară o îngheţată autentică, după reţete tradiţionale italiene , iar apoi a lăsat ca inspiraţia să o conducă.
A creat gelato de mascarpone cu coulis de zmeură, gelato de parmezan cu reducţie de aceto balsamico, gelato de ricotta cu bucăţi de curmale ţinute peste noapte în lichior de portocale, sortimente ce pot fi servite atât în restaurant, cât şi în gelateria Inni Gelato Artigianale, al cărei proprietar este Oana.

oul posat perfectOul poșat perfect, al preparatului Ouă Benedict cu somon, alăturat unei felii de baghetă prăjită exact cât trebuie, m-au convins că în bucătăria Fior Di Latte lucrurile  se “întâmplă” controlat. Strict!

PiadinePrintre preparatele savuroase, pe care Fior di Latte vi le propune se regăsesc piadinele-Caesar, Caprese sau Marinara (un produs tipic italian, pe care  îl găsești doar aici), Tartar de creveţi roşii de Sicilia, Papardele de casă cu ciuperci, Isle Flotante, King Crab Alaska cu Cognac şi mousse de avocado, Salată vegană, Piept de rață pe pat de piure de păstârnac.

Fior Di Latte este locul perfect pentru un dejun sofisticat cu o prietenă, o cină cu familia, sau o întâlnire de afaceri.

Leave a Reply