Nausica Mircea “descusută” de Adela Diaconu într-un interviu – manifest

Nausica, designerul român apreciat de către francezi drept “simbolul eleganței” a dezvăluit recent, într-un interviu acordat Adelei Diaconu și difuzat la Nova TV, secretul hainelor create, dar și executate sub brandul care-i poartă numele.

Referindu-se la calitate, ea a precizat “Acesta a fost întotdeauna punctul meu forte. Nu mi-am dorit să fac lucrurile cu jumătate de măsură, am preferat să cresc cu pași mici dar siguri, nu am făcut rabat niciodată de la calitate, am folosit țesături scumpe, de foarte bună calitate. Și calitatea produselor, vorbim de cusături, de finisaje, se văd de la distanță atunci când întorci un produs pe interior, îți dai seama că e făcut cu pasiune și simț de răspundere și, poate asta a făcut diferența cu alte produse, ale altor designeri”.

Nausica și AdelaDespre modă, creatoarea a afirmat: “pentru mine e o stare de fapt, o stare de bine. Îmi place ceea ce fac, alături de meseria de bază. Moda e o pasiune, fac lucrurile cu mare drag, îmi place ceea ce fac”.

 

imageIar după ce a fost abordat subiectul festivalurilor de modă de la noi, subliniind că “este foarte bine că există” a venit momentul  în care a tranșat : “Bucharest Fashion Week, singurul care a rămas în picioare (…) Sunt foarte mulțumită că există, așa cum există și în alte țări, unde am fost invitată și am văzut că există o tradiție în a organiza un festival de modă. Se creează oportunitatea și pentru cei aflați la început de drum, să se evidențieze, să se promoveze. Toți marii designeri s-au afirmat aici, dar unii dintre ei au uitat de unde au plecat. Eu vreau să rămân alături de festival, nu am ce să reproșez, consider că e un lucru foarte bun să participăm la evenimente de acest gen” a conchis Nausica.

Leave a Reply