Transpirația excesivă, controlată cu toxină botulinică

Hiperhidroza este un termen medical, care deși sună înfricoșător, definește o simplă dereglare și anume transpiraţia în exces, faţă de cea necesară în mod normal, pentru reglarea temperaturii corporale. Ea poate fi controlată cu ajutorul toxinei botulinice, în special pentru transpirația axilară.

Pentru transpiraţia excesivă axilară, tratamentul cu toxină botulinică este cel mai bun și rapid. Efectele se instalează în câteva zile, inhibând total transpiraţia în zona respectivă,  pentru aproximativ 9-12 luni.
Deşi există mai multe metode de tratament, cum ar fi cele locale pe bază de antiperspirant, tratamente chirurgicale sau prin iontoforeza, dr. Daniela Căţănaş susţine că tratamentul cu toxină botulinică este unul dintre cele mai eficiente.

IMG_7118_1“Prin injectarea Botoxului sunt scose din funcţie glandele exocrine sudoripare. Efectul durează până la 8-9 luni, în funcţie de locul injecției, doza administrată şi reactivitatea individuală. Procedura constă în injectarea a aproximativ 30- 50 unităţi de toxină botulinică în 15-20 de puncte diferite care să acopere întreaga arie afectată. Toxina botulinică se poate folosi şi în cazul hiperhidrozei palmare şi faciale dar rezultatele nu sunt la fel de bune”, susţine dr. Daniela Cătănaş.

“Este un simptom frecvent care produce foarte mult disconfort pacientului. Afecţiunea debutează în copilărie sau adolescenţă şi poate afecta orice regiune a corpului. Hiperhidroza poate fi idiopatică sau secundară diverselor afecţiuni (metabolice, nervoase, stări febrile, tratamente medicamentoase). Într-o formă severă, afectează viaţa pacientului şi confortul acestuia, îi îngreunează contactele sociale şi profesionale, uneori chiar şi în prezenţa unei igiene riguroase. Există trei tipuri de hiperhidroză: indusă emoţional (afectează în principal zona axilară, palmele şi plantele), hiperhidroza localizată şi generalizată”, a explicat dr. Daniela Căţănaş, care poate fi contactată la cabinetul său, din str. Puţul lui Zamfir nr 37 sau la tel: 0729.974.824

Leave a Reply