La modă – Liftingul non-chirurgical cu fire PDO

O alternativă la liftingul facial clasic, liftingul cu ajutorul firelor PDO începe să atragă tot mai mulți adepți. Despre liftingul non-chirurgical facial și cum acționează firele de polidioxanonă explică dr. Daniela Cățănaș.

dr. Catanas„Firele PDO sunt sunt fire resorbabile chirurgicale, folosite de peste 30 de ani în chirurgia generală, pentru suturarea organelor interne. Liftingul non-chirurgical facial folosește aceste fire, care au o structură aparte, respectiv au niște gheruțe atașate prin care țesuturile sunt prinse și trase în sus și astfel repoziționate. Liftingul feței este vizibil imediat după procedură, iar efectul se menține până la 1,5 – 2 ani. Pe lângă liftingul obținut se stimulează profund sinteza de colagen realizându-se și o îmbunătățire a calității dermului adiacent. Fața arată întinerită cu 5 până la 10 ani, imediat. În plus, această procedură este cea mai eficientă în prevenirea operațiilor chirurgicale pentru lifting”, declară dr. Cățănaș.

“Păstrarea frumuseții și fermității chipului preocupă orice femeie. Odată cu lăsarea țesuturilor, încep să apară cute adânci și ridiuri, ceea ce indică o schimbare a structurii de susținere a pielii, din interior. Soluția pentru a da timpul înapoi este o tehnică non invazivă, cea mai sigură și facilă pentru rejuvenare facială și lifting: firele PDO (polidioxanonă). Acestea sunt complet absorbite după proliferarea colagenului prin stimularea fibroblastelor. Intervenția de lifting poate fi efectuată în cabinetul medicului și poate dura între 15 și 40 de minute. Este nevoie doar de anestezie locală, iar pacienții își pot relua activitățile obișnuite”, mai adaugă medicul.

Pare mai simplu și accesibil, nu?

Leave a Reply