Cum poți închiria o porțiune de stradă, în București?

M-am confruntat deseori cu această problemă, iar azi solicit ajutorul vostru, pentru clarificare. Mai precis, ce poți face dacă ești un amărât de contribuabil (automobilist) din București și nu găsești un loc de parcare autorizat?
Spre exemplu, dacă ai ceva de rezolvat în zona Ateneului Român și nu găsești un loc de parcare, nu strică să cunoști un patron de afacere în zonă. Pentru că acolo, UNII dintre proprietarii unei afaceri pot închiria porțiuni din carosabil, evident, în proximitatea afacerii pe care o desfășoară. Sau cel puțin, așa declară angajații!

imageDacă ai ceva de cumpărat din strada Episcopiei nr. 2-4 poți parca liniștit, deși îți asumi riscul unei sancțiuni, în conformitate cu semnul “oprirea interzisă”. Dar angajații îmbrăcați în negru, cu șorțuri asortate, ai magazinului de delicatese respectiv pot negocia acest lucru. Pe care însă, ți-l confirmă amenințator, dacă declari că nu intenționezi să intri în magazinul lor: “aici este interzisă staționarea și Poliția aplică frecvent amenzi” (nu chiar atât de concis, dar aceasta este ideea, transpusă în limbajul lor).
Era o zi senină și caldă, așa că am lăsat întrebarea mea fără răspuns: “adică, dacă las mașina aici, dar nu cumpăr de la voi, chemați poliția să mă amendeze?” și am căutat un loc de parcare legal.
Acum, vă rog pe voi să mă ajutați cu un răspuns!

Acest articol este o ficțiune care se bazează pe fapte reale, petrecute în data de 12 noiembrie și nu implică alte persoane sau imaginea lor, decât pe cele descrise.

Leave a Reply