Vila Camelia, din Sinaia, atrage vedetele

Vila Camelia datează din 1884, a aparținut avocatului casei regale, este situată în proximitatea centrului orașului Sinaia, iar în ultima vreme a devenit refugiul preferat al vedetelor. Recent au petrecut acolo mini-vacanțe cuplurile Oana Turcu – Cristi Brancu și Carmen Brumă – Mircea Badea.

Proiectată în stil austriaco-german de același arhitect care a creat și castelul Peleș, emblema regalității românești, cladirea a păstrat vitraliile și mobilierul original, grație restaurării minuțioase, realizată de către strănepoata proprietarului.

Oana Turcu și Cristi Brancu cu Ovidiu Drăgan

Gazdele manifestă multă atenție pentru oaspeți, pregătind mici surprize, în funcție de preferințele acestora. Astfel, cei trei membri ai familiei Brancu – Turcu au fost întâmpinați cu muzică interbelică, interpretată la vioară de către Ovidiu Drăgan.

Violonistul, în vârstă de 83 de ani, a cântat multor președinți și premieri, dar și la dineurile importante pe care Nicolae Ceasușescu le ținea la Pietroasele ori la Valea Calugărească.

“Vila Camelia arată ca un conac plin de istorie și povești încântătoare din anul 1884. Noi ne-am săturat de hoteluri și de cladiri cu mii de camere făcute după același tipar și am ales o vilă cu o istorie specială, construită în perioada în care totul era de calitate și durabil!”  a mărturisit Cristi Brancu.

Vila CameliaPasionați de sport, o viață sănătoasă, dar și de istorie, cuplul Brumă-Badea a ales să petreaca trei zile frumoase la munte, în atmosfera selectă a Vilei Camelia. Carmen Brumă a alergat în fiecare dimineață aproximativ o oră și jumătate pe drumul dintre vilă și castelul Peleș, pe un traseu încântător, după cum a mărturisit ea.

“Am căutat un loc intim, cochet și plin de istorie pentru a petrece câteva zile libere cu familia mea și m-am bucurat să descoperim Vila Camelia, din Sinaia. Mi-a făcut plăcere să pot mânca gustos și sănătos, meniurile fiind pregătite cu grijă” a  explicat Carmen Brumă alegerea ei.

Leave a Reply