Tabu-uri feminine și soluții

Odată cu schimbarea mentalității, chiar și în rândul populației feminine (uneori retrogradă) din țara noastră, anumite subiecte considerate tabu, pot deveni motiv de dezbateri publice, în scopul informării corecte. Este un semn de civilizație și normalitate să poți aborda cu seriozitate subiecte precum viața de cuplu și confortul din diversele perioade ale vieții.

Printre multe alte neajunsuri ale condiției de femeie, în special în acest spațiu, se numără și acceptarea și gestionarea perioadei de viață afectată de menopauză. Conform unor studii recente, 1 din 2 femei resimte simptome ale uscăciunii (aridității) vaginale: mâcărimi, iritații, dureri și chiar sângerări în zona vaginală. Deși uscăciunea vaginală apare la 45% dintre femeile aflate la menopauză, ea afectează și femeile mai tinere.
Mai mult, uscăciunea vaginală poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții femeilor, mai ales asupra activității sexuale și a vieții de cuplu.
Pentru femeile aflate la menopauză, tratamentul hormonal rămâne terapia standard. Totuși, specialiștii North American Menopause Society susțin că terapiile non-hormonale, precum lubrifanții și hidratantele vaginale, sunt mai indicate ca terapii de primă linie.
”Tratamentele non- hormonale pentru uscăciunea vaginală sunt indicate și femeilor aflate la premenopauză, dar și celor care sunt sub terapie antiestrogenică pentru cancerul de sân. Pe piață există numeroase produse non- hormonale (majoritatea geluri pe bază de apă) pentru ameliorarea simptomelor uscăciunii vaginale. Însă cele mai noi produse, precum Crema hidratantă Vagisan MoistCream – Cremă hidratantă vaginală (prima cremă fără hormoni împotriva uscăciunii vaginale), au proprietăți hidratante și nutritive pentru mucoasa vaginală și pielea din zona genitală externă”, a declarat dr. Iris M. Schmidts-Winkler, Consultant Medical Ginecologie în cadrul companiei Dr. August Wolff din Bielefeld, Germania.


Crema poate fi aplicată în interiorul vaginului cu un aplicator și este recomandată pentru folosirea pe termen lung. Dacă este necesar, crema poate fi aplicată și înaintea contactului sexual, inclusiv de către femeile care vor să rămână însărcinate (Vagisan nu afectează motilitatea spermatozoizilor). Crema hidratantă Vagisan MoistCream – Cremă hidratantă vaginală este disponibilă în farmacii și poate fi cumpărată fără prescripție medicală.

 

 

Leave a Reply