Silkdom, accesorii chic din mătase

Clucth-ul, acea poșetă-pretext, pe care o etalăm la ocazii speciale și care ne obligă (ce provocare!) să selectăm cu mare grijă ce dorim să avem la îndemână, are o istorie mai lungă decât am crede. Mădălina Nistor, creatoarea accesoriilor de mătase vândute sub brandul Silkdom, ne spune povestea clutch-ului.

 
Clutch-ul (sau miniaudiere) este un accesoriu esenţial în garderoba fiecărei femei. El este o piesă statement, expresia luxului şi a statutului social. Marile case de modă au cel puţin o colecţie de clutch-uri şi indiferent de prețul acestora, pasionatele de modă nu ezită prea mult,  atunci când aceste piese sunt lansate pe piaţă.

Clutch-ul a apărut la începutul anilor ’50 ca o geantă de mici dimensiuni, fără baretă, creată special pentru a fi purtată în mână la evenimente formale, şi care de-a lungul timpului a fost reinterpretat de designerii marilor case de modă şi adus la rang de accesoriu obligatoriu care poate transforma chiar şi o ţinută simplă, într-una spectaculoasă.

Povestea Silkdom a început în noiembrie 2016, odată cu lansarea primei colecţii de clutch-uri din mătase naturală, când Mădălina Nistor a decis să lanseze un business având ca principal obiect de activitate clutch-ul/minaudiere-ul, realizat manual, din mătase naturală.

“Ideea de a fonda un astfel de business a plecat de la pasiunea mea pentru mătase. Este o pasiune moştenită de la bunica mea, care în adolescenţă a avut şansa de a o întâlni pe Regina Maria, de la care a deprins un anumit tip de elegant şi dragostea pentru lucrurile preţioase, inclusiv pentru mătase şi pentru portul naţional. Bunica mea mi-a dăruit primul cadou de mătase când aveam 9 ani şi din acel moment mătasea a devenit pentru mine un simbol al feminităţii şi al seducţiei.“ explică Mădălina Nistor.
“Fiecare clutch realizat în atelierul Silkdom este unic și spune povestea celei care îl va purta. Fie că vorbim de clutch-uri minuscule, cu rol pur decorative sau de creaţii generoase, care pot fi purtate chiar şi la ţinute casual, piesele Silkdom îşi doresc să iasă din zona convenţionalului. Mesajul nostru este că mătasea poate fi purtată oricând şi la aproape orice” mai adaugă Mădălina.

SILKDOM crează atât pentru “covorul rosu”, cât şi pentru femeile care ştiu că un accesoriu de mătase purtat la jeans într-o după-amiază la cafea sau în club cu prietenii, nu este un “faux pas” ci dimpotrivă, un mod eclectic de a-ţi exprima personalitatea.

Toate piesele din colecţia de clutch-uri SILKDOM sunt realizate integral din mătase naturală la exterior, catifea de mătase naturală la interior şi pot fi accesorizate cu dantelă, cristale, pietre preţioase, pene, etc. În cele câteva luni de la lansare SILKDOM şi-a dezvoltat gama de produse în urma cererii pieţei. Astfel, sub brandul SILKDOM sunt realizate şi bijuterii din mătase, eşarfe. Toate produsele sunt disponibile la comandă pe site.

Leave a Reply