Festivalul Blogurilor și Vinurilor – gusturi, vinuri și bun-gust

Sâmbătă, 27 mai, ARCUB – Hanul Gabroveni  a fost gazda unui  eveniment-experiment organizat de Vinul.Ro, Social City Food and Wine, RezervaunLoc.Ro și Concret PR România – prima ediție a Festivalului Vinurilor și Blogurilor.

Peste 1.200 de vinuri dintre cele 1.700 prezentate și jurizate la IWCB – Concursul Internațional de Vinuri București – preparate culinare de excepție, surprize și premii din partea expozanților, multă veselie și socializare, astfel se poate defini această primă ediție a festivalului. 

Un număr mai mare de 50 de bloggeri de food, vin, fotografie, călătorie, lifestyle și aproximativ 300 de participanți – prieteni și apropiați și oameni din rândul publicului interesat de domeniile amintite și de activitatea celor prezenți, au creat o incredibilă efervescență, care a pus stăpânire pe cele două săli de desfăşurare şi spaţiul în aer liber ale Hanului Gabroveni. Aportul binevoitor al fiecărui participant a condus la un rezultat uimitor, mult peste așteptări și în mod cert și peste speranțele organizatorilor.

Relația dintre expozanți a fost una specială pentru că, deși au existat premii, nu a existat competiție. Așa cum am convenit unii dintre cei implicați, “ne-am completat” (și o citez aici pe Cristina Toth ) și titanii domeniului food nu s-au simțit deranjați de ceilalți amatori de gastronomie care și-au expus timid, încercările. Spre satisfacția întregii audiențe, îndrăznesc să afirm. Așa ne-am bucurat cu toții de biscuiți cu trufe sau cu parmezan, dar și de brioșe sau choux, de tort de nucă sau bezea, sau de prăjitură cu jeleu de vin rozé și de semilune cu nucă.

This slideshow requires JavaScript.

 

„Timpul și implicarea bloggerilor și partenerilor care ne-au fost alături sunt neprețuite. Le mulțumim tuturor celor prezenți datorită cărora a fost posibilă o zi atât de frumoasă, bloggerilor de food care s-au mobilizat extraordinar să ne gătească preparate grozave, celor care ne-au prezentat vinurile favorite, cramelor și expozanților. Cred că, pe lângă partea de networking și veselia voastră, care au animat această ediție, am mai contribuit împreună un pic la dezvoltarea culturii vinului și a gastronomiei și în rândul vizitatorilor veniți în număr mare, special să vă cunoască. Mulțumim IWCB România care a făcut posibilă degustarea unor vinuri din toată lumea, unele nu foarte accesibile publicului larg”, Adriana Popescu, organizator Vinul.Ro / Social City Food and Wine. Festivalul Blogurilor și Vinurilor a fost un eveniment conex IWCB – International Wine Contest Bucharest 2017, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și ARCUB.

Parteneri: Savor HD.TV, Pivot Noir – Ghidul tău de Vinuri. Magazinul Pasionaților de Vin, Books Express, Julius Meinl România, Vinmag, MyCoffee.Ro, SERVE – Clubul Cavalerilor, Liliac, Domeniul Bogdan, Domeniile Urlați,Vingarden, Podravka România, Morpho-Bucuresti Fabulous Desserts & Macarons, Leonidas Romania, Himalaya Herbals Cosmetics România, 7thheaven România, Sloop.
Invitați bloggeri VIP și parteneri media: Alina Miron – fotohoreca.ro / hobbybucatar.ro, Gabriela Simion – gabrielasimion.com, Cristi Dandeș – foodofbucharest, Anne si Max Hartung – lolasbox.com, Ileana Petrache – getmylook.ro, Călin Radulescu – Bucătăria grecească, Simona Crăciun – Tortdebezea.ro, Diana M. Georgescu – Domus PR, Mihaela Negrescu – fantezieinbucatarie.blogspot.com, Ghazaleh Emami – The Socialite, Violeta Matei – culinare.net, Tatiana Bobeică – Dulciurile nu îngrașă, Cristina Toth divainbucatarie.ro, Daniela Niculi – foodforyoursoul.ro, Suzana Mira – suzanamira.com, Geia Manolenu – alumanole.ro, Roxana Florescu – LightGoodFood, Andra Iliaș, Raluca Vasile, Mihaela Coșerariu, Raluca Zdrobiș, Louise.Ro, Christian & Renata, Elena Stanciu – Zâna Boemă, Wordstylist.Ro, Prajituricisialtele.ro, Social Agenda, Lecturi si Arome, The Gentleman’s Journal, Cristina Călin – Pastry Chef, Horeca România, Răzvan Stoenescu -vin2.ro, Iulian Grigorescu – Pistoane Baricate, Mihai Vasile – Berbecutio.

This slideshow requires JavaScript.

Despre cum ne-am manifestat, a rezumat perfect Alina Miron, cea căreia îi datorăm (aproape)  toate imaginile și o parte considerabilă din buna-dispoziție dominantă: „Plin de lume frumoasă, energică, stilată și talentată, solicitant pentru mine ca fotograf, dar efervescent. M-am distrat cu aparatul foto într-o mână și cu o felie de tort în cealaltă. Din când în când, chiar și cu un pahar, de care însă apucam să mă ating doar olfactiv. Abia ce învârteam și miroseam, că auzeam din două parți <<Alina, ne faci o fotografie?>> Desigur, paharul lăsat puțin deoparte era rapid debarasat. Să nu se încălzească! Un tămbălău relaxant, unul dintre cele mai fashionable, gustoase și spumoase evenimente”

Efortul depus cred că a pălit în fața entuzismului general, personal mă bucur că am fost parte  a acestui eveniment și vă mulțumesc! 

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply