Ziua Copilului, mai specială

De câțiva ani, există un trend (pentru că despre asta vorbim, aici), ca de 1 Iunie să ne amintim despre copilărie, mai mult sau mai puțin demonstrativ. Nimic rău, în esență și nici nu încerc să judec. Semnalez și admir doar, că în unele cazuri fericite, oamenii fac puțin mai mult, dăruind din timpul lor celor mai puțin norocoși.

Actrița Ioana Chelaru, Magicianul Verdini şi actorul Eugen Cozma,  alături de ATCA – Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată și Primăria Sectorului 3, au organizat miercuri, în parcul I.O.R din Bucureşti, o seară de magie şi veselie, dedicată copiilor cu autism.

Datorită donaţiilor primite cu ocazia evenimentului, micuţii cu autism se pot bucura acum de zeci de ore de terapie şi multă bucurie în suflet. Sumele donate de spectatori vor fi folosite pentru a-i ajuta pe cei mici să continue terapia de recuperare şi integrare socială.

Spectacolul „Teatru şi magie, pentru o oră de terapie! ‟ a avut loc în beneficiul copiilor cu autism din centrele de recuperare ale ATCA, dar au fost prezenţi mulţi alţi copii la fel de frumoşi. Publicul a cunoscut echipa de terapeuţi ATCA şi pe copiii cu autism de care au grijă în fiecare zi.

În cadrul evenimentului, Magicianul Verdini i-a încântat pe toţi cei prezenţi cu trucuri de magie uimitoare. Actriţa Ioana Chelaru, un suflet minunat, îndrăznesc să afirm, a adus pe scenă multă veselie cu poveşti frumoase şi păpuşi marionete. Copiii curajoşi i-au învins pe lupul cel rău şi pe vulpea cea vicleană, au înălţat pe cer curcubeee imaginare şi au dansat împreună cu personajele îndrăgite din poveşti. Plin de enegie şi bună dispoziţie, actorul Eugen Cozma s-a împrietenit cu toţi micuţii prin dans, snoave şi cântecele. Broscuţa Norocoasă, Cristina Gazner Cristescu, i-a încântat pe micuţi cu ateliere de creaţie cu picturi şi colaje.

This slideshow requires JavaScript.

“Universul copiilor cu autism este plin de provocări, abilităţile lor sunt diferite. Nevoile lor însă, sunt aceleaşi cu ale oricărui alt copil perfect sănătos: să fie acceptaţi, înţeleşi, să se bucure de joacă şi prieteni, să comunice cu noi toţi. Suntem bucuroşi să putem aduce zâmbete pe chipul fiecărui copil şi încredere în sufletul părinţilor. Transmitem recunoştinţa noastră tuturor spectatorilor care, prin donaţiile dânşilor au făcut posibile ore noi de terapie recuperatorie pentru cei 15 copii din familii nevoiaşe, de care avem grijă în centrele ATCA. Mulţumim din suflet copiilor, sponsorilor şi tuturor părinţilor pentru această seară minunată de teatru şi magie!” au declarat reprezentanții ATCA, Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată, care din 2008 realizează programe de intervenţie pentru copiii cu tulburări comportamentale şi din spectrul autist. 

Și-au oferit sprijinul Cofetăria Armand şi prăjiturile Fancy Bites, ai căror maeştri cofetari au pregătit bunătăţi delicioase pentru sărbătoriţii zilei de 1 Iunie. Sonorizarea de pe scena evenimentului a fost asigurată prin generozitatea Top Acustic şi a Fundaţiei Aripi Întinse. Valentina Găbur  a imortalizat bucuria copiilor, prin imagini oferite în dar.

Ioana Chelaru are o frumoasă experiență de peste 15 ani în teatru, televiziune și radio și s-a implicat inclusiv în regia spectacolului ca și coordonator artistic. Ioana oferă cu multă generozitate talentul ei copiilor cu autism din centrele ATCA.
Magicianul Verdini (Marius Paraschiv), un „show-man” prin excelenţă şi un magician cu experienţa miilor de apariţii în spectacole private a ales să ofere puțină magie copiilor.
Eugen Cozma, este un actor aplaudat de micuți  în “Bambi” şi moderează cu mult drag maratoanele copiilor  organizate în Piaţa Constituţiei. S-a alăturat firesc acestui proiect, dăruind copiilor din timpul și talentul său. 

 

Leave a Reply