Festivalul România autentică atrage iubitorii portului popular

Festivalul “România Autentică”, care  va avea loc de Sânziene (24 iunie) la Iași și Târgu Jiu, acasă la Creangă și la Brâncuși,  își propune să adune peste 10.000 de oameni îmbrăcați în straie populare. 

Festivalul are ca principal obiectiv promovarea tradițiilor și meșteșugurilor românești și a frumuseții meleagurilor românești. Este organizat de către Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Primăria și Consiliul local Pestisani și Flori de IE. 

Evenimentul va fi prezentat de Măriuca Mihăilescu, jurnalist la televiziunea publică. Dacă anul trecut a prezentat evenimentul alături de Valentin Sanfira, la Hobița, acasă la Brâncuși, anul acesta Măriuca celebrează sărbătoarea iei la ea acasă, la Iași.

La eveniment vor lua parte o serie de artiști consacrați, spectacolul fiind difuzat de TVR. Pe scenă vor urca: Laura Lavric, Vasilica Tătaru, Sofia Vicoveanca, artiștii ieșeni Asociația Doina Iașului, Ștefan Pintilie, Sabina Ursache, Constantin Bahrin, Biatrice Duca, Ștefan Deaconița, Maria Salaru, Orchestra Lăutarii & Nicolae Botgros și Ion Paladi și mulți alții.

Participanții vor putea să încerce cele mai frumoase meșteșuguri românești: olărit, sculptat, tors lâna sau cusut semne populare. Frumusețea portului va putea fi admirată într-o paradă a costumului tradițional pe traseul Palatul Roznovanu-Palatul Culturii.

Pentru că IA este piesa centrală a evenimentului, ea constituie biletul de intrare la eveniment, unde  mii de români vor vibra pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspirație tradițională, cinstind frumusețea portului nostru popular. 

Leave a Reply