Maresssia, magazin pentru cei care iubesc tradiția

Recent a fost deschis primul magazin Maressia by Alina Marica, în București. Magazinul este situat la etajul al doilea al Cocor Shopping Center și este destinat celor care iubesc tradiția, transpusă în obiecte vestimentare în tendințe.

Colecția, ce include vestimentație de zi și de seară și accesorii,  a fost prezentată de stilistul Cristina Bursuc (redactor-șef FPM).
“Dupa mulți ani petrecuți în top management bancar, am simțit nevoia sa fac o schimbare. Am decis să lansez brandul Maressia, deoarece am fost puternic atrasă intotdeauna de simbolurile care provin din tradițional, dar și de fashion. Pentru că mulți mă întreabă ce înseamnă Maressia, am să le răspund acum că Maressia înseamnă în limba dacă râu mare. Denumirea se potrivește perfect cu conceptul brandului: acela de a aduce simbolurile din tradiționalul românesc și de a le reînvia pe haine moderne, în tendințe, exact așa cum râul reprezintă trecutul și prezentul simultan”, a spus povestea brandului Maressia fashion designerul Alina Marica. “Am făcut haine de când mă știu, lucram la mașina de cusut a bunicii. Cursul de design vestimentar pe care l-am urmat a venit în mod natural, pentru a-mi completa pasiunea. Iată ca acum creațiile mele vor fi la indemâna celor care le apreciază, odată cu deschiderea primului magazin al brandului!”

This slideshow requires JavaScript.


Piesele vestimentare ce poartă semnatura Alinei Marica au aceeasi trăsătură distinctivă: broderia cu simboluri inspirate din tradițional. Haine confortabile, în tendințe, piese vestimentare de serie mică si unicate. Haine în care poți trai, iubi, te poți misca liber și te poți simți tu, te poți regăsi mai aproape de tradiții și de rădăcini. Conturată cu multă grijă și atenție pentru detalii, fiecare piesă Maressia este gandită pentru a oferi celui ce o poartă experiența autenticului și naturaleței care nu se demodează niciodată. Hainele din colecția Maressia sunt haine personalizate, create și realizate în atelierul propriu.

Materialele folosite la realizarea hainelor Maressia sunt 100% naturale. Sunt ţesute din fire naturale de lână, in, mătase, bumbac într-o fabrică din România, în care calitatea este prioritară. “Este foarte important pentru mine să folosesc numai materiale de cea mai bună calitate, este o decizie cu care am pornit la drum și de la care nu mă voi abate niciodată”, ne spune designerul.
“Încercăm să ne reîntoarcem către rădăcini, către tradițiile de care ne-am depărtat în ultimii 20 de ani, îmbrățișând cultura vestică în detrimentul celei autohtone. Acum românii au înțeles că ei contează ca popor de sine stătător împreună cu tradițiile și cultura lui și încearcă să regasească și să înceapă să aprecieze din nou specificul tradițional, nu numai în fashion, dar și în arta culinară, în pictură, muzică”, a mai mentionat designerul.

This slideshow requires JavaScript.


Toate aceste elemente românești au fost prezente în seara lansării colecției și magazinului Maressia – de la gama de vinuri Tohani, până la delicioasele produse lactate ale unei fabrici din Vrancea.
Jezebel a întregit, cu talentul sau nativ și pasiunea imensă pentru muzică, atmosfera de autentic românesc. 

Leave a Reply