Gastronomie românească de secol XXI, un volum așteptat


Printre persoanele dragi mie, cu care am savurat un preparat culinar mai mult sau mai puțin sofisticat, am degustat un vin bun și am discutat ore nesfârșite despre gastronomie, se numără autorii acestei cărți-album – Gastronomie românească de secol XXI –  Cezar Ioan și Adriana Popescu. Cartea este disponibilă prin comandă online și reprezintă o lectură inspirațională, nu doar pentru pasionații de gastronomie.

O incursiune fabuloasă în lumea gastronomiei românești, cu extrase din experiențele culinare ale autorilor din toată țara, rețete uimitoare și interviuri cu chefi, în urma unei documentări care a durat luni întregi – iată ce propune această carte-album de 160 de pagini, bilingvă – româno-engleză, tipărită de Vinul.Ro.
„Suntem ceea ce mâncăm spune înțelepciunea veche; iar noi am considerat că o incursiune în gastronomia actuală poate fi una dintre cele mai sincere căi de introspecție și prezentare atractivă a poporului român. Am făcut documentarea într-o epocă modelată decisv de globalizare, când păstrarea elementelor identitare se face din ce în ce mai greu și e din ce în ce mai importantă dacă nu vrem să riscăm sărăcirea patrimoniului gustativ național, dar și mondial.” spun autorii, Cezar Ioan și Adriana Popescu.


Veți găsi aici imagini și extrase sau prezentări ale unor rețete românești vechi, tradiționale, unele regionale, altele uitate, altele reinterpretate modern ca pentru azi de unii dintre cei mai buni chefi din România, din locuri splendide, pitorești din inima Bucovinei, până la restaurante ultramoderne din București, taverne de la malul mării și din Delta Dunării, localuri românești din zeci de localități din Transilvania, Muntenia și Banat. Fiecare pagină spune o poveste și suntem siguri că vă va face plăcere nu doar să răsfoiți această carte, ci și să vă mândriți cu bogăția noastră culinară și culturală până la urmă.


Cartea poate fi comandată online, accesând linkul  și poate constitui un cadou frumos, indiferent de vârstă, sex, sau preferințe gastronomice.
Text: Adriana Popescu si Cezar Ioan
Fotografii: Alina Miron si Andreea Bogdan
Traducere în limba engleza: Agnes Mattis – Teutsch
Coordonator de documentare: Alin Craciun
Parteneri: Societatea Euro Română pentru Vinuri de Excepție (SERVE), Selgros Cash & Carry

Leave a Reply