Cum și-au găsit perechea românii în ultima sută de ani

Într-o lume tot mai grăbită, descoperirea sufletului pereche a fost ușurată de platformele de dating, precum sentimente.ro. Platforma înregistrează o creștere constantă a ratei de succes, ajungând la 10 conturi șterse pe zi, ca urmare a găsirii unui partener.

Dacă în anii `20, felul în care o femeie ținea țigara între buze sugera dacă este sau nu interesată de un bărbat, în anii `30 taxa pe celibat impusă de stat stimula tinerii să își găsească cât mai repede perechea.
Anii `40, au adus cu ei „ceaiurile dansante” prilej de socializare, dar nu numai, obicei care s-a întins prin timp pana spre finalul anilor `80.
La începutul anilor `90, presa liberă a permis apariția anunțurilor matrimoniale serioase: „Doamnă, 48 ani, frumoasă, gospodină doresc mariaj cu domn cu autoturism”.
În 2001, apare sentimente.ro, un loc unde anunțurile matrimoniale au fost înlocuite cu profil de utilizator, interese, cafenele virtuale, un spațiu unde puteai face cunoștință rapid cu persoane din orice colț al țării. Sau al lumii. Tehnologia și-a făcut tot mai mult loc în viața utilizatorilor sentimente.ro și astfel, în 2017, datingul online a ajuns la nivelul următor: folosirea inteligenței artificiale pentru ca utilizatorii să se întâlnească mai ușor și mai repede.
Ultimul an a adus o creștere a numărului de utilizatori, la aceasta contribuind interfața personalizată, ușurința în navigare, dar și funcția de ilustrare a compatibilității. Majoritatea preferă interfața mobilă, ceea ce a făcut ca aceștia să petreacă în medie 10 minute/sesiune.
Dacă în 2005 se trimiteau 10 milioane de mesaje pe an între utilizatori, în 2018, la un an de la implementarea WallY, numărul de mesaje a ajuns la 6,5 milioane pe lună.
Procentul de utilizatori pe segmentul de vârstă 25 – 34 de ani a crescut cu 22%. De asemenea, numărul utilizatorilor de sex feminin a crescut cu 27%, ajungându-se astfel la un procent de 44%.

Creșterea calității interacțiunii, datorită inteligenței artificiale – WallY, a permis membrilor sentimente.ro să înceapă conversații cu persoane cu grad de compatibilitate ridicat, mărind șansele găsirii unui partener. Acum, utilizatorii se întâlnesc în viața reală în maximum două săptămâni de la prima conversație în online, față de una – trei luni în perioada precedentă.
“Un lucru important pentru noi este și creșterea ratei de succes. Am ajuns astfel la un număr de 10 conturi șterse/zi ca urmare a faptului că membrii respectivi și-au găsit pe cineva pe Sentimente.ro. Este un număr impresionant, având în vedere că, zilnic, sunt 25.000 de utilizatori online. Sigur că nu toate relațiile ajung la căsătorie, însă o dinamică atât de mare arată cum au evoluat relațiile, cât de multă încredere au oamenii azi în relațiile începute online și cât de mult contează faptul că Sentimente.ro poate oferi un procent de compatibilitate real. Astfel, persoanele recomandate au mai multe șanse să fie ceea ce un utilizator caută, iar acest fapt a scurtat cu mult căutarea unui partener. De altfel, potrivit statisticilor făcute pe baza declarațiilor utilizatorilor, dacă se ajunge la căsătorie, acest lucru se întâmplă în mai puțin de 1 an de la prima discuție avută pe site”, explică Flori Dragomir, vicepreședinte fondator Sentimente.ro.

Leave a Reply