The Room Showroom, un spațiu dedicat femeilor puternice și îndrăznețe

The Room Showroom este numele unui salon boutique, un spațiu în care își găsesc locul creațiile a peste 20 de designeri români – creații vestimentare, accesorii din piele, executate la comandă sau în serii scurte, bijuterii lucrate manual, obiecte decorative și chiar mic mobilier. Aflată în căutarea unei rochii festive, am descoperit acest magazin, situat în Str. Episcopiei, la primul etaj al clădirii ce poartă numărul 6. Urmează  povestea sa și a celor două doamne, din al căror vis a luat ființă. 

 
Cu cei 100 mp ai săi este cel mai mare showroom din București dar și ca număr de designeri găzduiți, peste 20, este la superlativ. Funcționează cu program fix, ca și un magazin stradal, are și o platformă online. Este un showroom care îmbracă multe persoane cunoscute: “Colaborăm cu mulți stiliști și îmbrăcăm multe persoane publice : oameni din tv, avem foarte multe colaborări  cu principalii stiliști care se ocupă de vedetele de la noi și ne bucurăm foarte tare că putem, prin ei, să promovăm designerii români. Promovarea vine la pachet cu identitatea noastră si cu povestea pe care ne-am creat-o. Dar faptul că suntem un showroom mare, cu mulți designeri, cred că este un atu extrem de important, “ spun Monica și Ioana.

Au deschis acest magazin în luna mai a acestui an, din nevoia unui spațiu ca showroom pentru brand-ul “Muna” ce-i aparține Monicăi Radu, iar Ioana Bica, fotograf de profesie, visa la un studio foto numai al ei: “Ne-am unit forțele și s-a născut The Room Showroom. Un spațiu care ne reprezintă și ne folosește ca ancoră pentru activitățile noastre. Inițial, pentru că Monica nu era în țară, am avut o încercare de colaborare cu un alt showroom pentru a face acest proiect într-o altă conjunctură și într-un spatiu care nu era în totalitate al nostru. Nu a fost o colaborare fericită dar ne-a împins spre a continua ideea în mod independent, fără alte colaborări.”

Monica Radu a început să cocheteze cu tot ceea ce înseamnă croitorie dintr-o întâmplare. A inceput prin a modifica cateva haine din casă, transformându-le în ceva mult mai interesant. În anul 2004 deținea un magazin în centrul Bucureștiului, foarte mic dar cochet, cu haine confecționate în România, în fabrici din București și alte orașe. “Aveam pe vremea aceea colaborări și cu Angela International, actualul Papucei, producător de încălțăminte din Iași, dar și cu brand-ul Essenza, îmbrăcăminte din Iași și cu alte fabrici mici din București.”

Clientele îi cereau mereu ajustări la hainele pe care le achiziționau, iar apoi, Monica a realizat că ar putea avea propriul atelier de îmbrăcăminte. Spune că nu se consideră designer, simte că această muncă nu este deloc ușoară, dar, a dovedit că este o luptătoare: “Binențeles că aș vrea să pot sa fac totul altfel de la început. Este în continuare o relație love /hate pentru că aceasta industrie nu este atat de glamourous pe cât se crede, chiar dacă te învârți între haine și femei fermecătoare.“, spune Monica Radu.

Brandurile pe care le găsim în showroom, sunt cele pe care cele două antreprenoare le prețuiesc, din diverse motive. Monica a făcut o pasiune pentru brandul Ramelle, un designer din Bacău pe care îl vom regăsi în showroom. Îi place foarte mult Larisa Dragna, și la fel de speciali sunt Kenosis care au o poveste aparte, Koja din Iași care face unele dintre cele mai frumoase genți pe care le regăsim la noi în țară. Ioana se identifică și ea cu acest designer, iar altul pe care îl iubește la fel de mult este KoModa. 

“Brand-urile pe care noi le găzduim sunt destul de diferite. Facem tot posibilul să aducem designeri care pun cât mai mult accent pe țesăturile naturale, printuri deosebite dar și croiuri atipice”, spune Ioana Bica, acceptând că sunt mereu în căutare de noi designeri.

Dacă aveți nevoie de o ținută nouă, de un accesoriu care să ofere viață hainelor pe care le aveți și purtați deja, sau poate doar de un moment de inspirație, nu ezitați să treceți pragul magazinului special din Str. Episcopiei nr. 6, et. 1. Este deschis între orele 12.00 – 20.00, de marți până sâmbătă. Sau îi puteți contacta telefonic, la 0770 785 955, precum și pe site sau pe pagina de FB: The Room Showroom.

 

Leave a Reply