Ritual în trei pași pentru minte, trup și suflet

Cunoaștem axioma conform căreia frumusețea vine din interior și o tratăm fie cu seriozitate, fie persiflativ, după dispoziție. Ei bine, acest enunț conține, se pare mult adevăr. Look good, smell good, feel good este un concept ce merită cultivat, iar psihologii ne oferă argumente.

Psihologii susțin, iar numeroase studii par să o confirme, că frumusețea nu este dată doar de aspectul exterior al femeii, ci mai ales de ceea ce se află la interior. Gândurile, atitudinile, grija și respectul față de sine însăși îi conferă acesteia o frumusețe aparte, care traduce vizual liniștea sa interioară și starea de bine. Monica Daniela Găitănaru, psihoterapeut de orientare jungiană, susține că este foarte important să dezvoltăm prietenia cu noi înșine: ,,Frumusețea înseamnă armonie între minte, corp și suflet, iar una dintre modalitățile prin care o poți obține este să ai grijă de tine cu dragoste și blândețe, să îți acorzi răbdare și timp și, nu în ultimul timp, să nu uiți să celebrezi darurile fiecărei zile”.
Cristina Schmidt, psihoterapeut, trainer si coach, este de părere că o stare de bine, sentimentul că te simți bine în pielea ta începe cu o acțiune.
Pentru a te simți bine în pielea ta ai nevoie să te îngrijești pe interior (sufletul, mintea) dar și la exterior (corpul, alimentația, vestimentația). Înseamnă să fii aliniat: ceea ce gândești cu ceea ce spui cu ceea ce faci și cu felul în care arăți.

Sabon le propune tuturor celor care își doresc nu doar o frumusețe exterioară, ci mai ales o stare de bine, să își acorde mai mult timp. Răsfățul vine în această iarnă sub forma unui ritual în trei pași, pe cât de simplu, pe atât de eficient:
1 – Curăță, cu ajutorul uleiul de duș care înlătură impuritățile fără a usca excesiv pielea
2 – Exfoliază delicat, folosind body scrubul
3 – Hidratează în profunzime, aplicând o loțiune de corp
Produsele propuse de Sabon pentru ritualul de îngrijire descris mai sus vor surprinde prin texturile fine, efectul plăcut asupra pielii și, mai ales, prin parfumurile discrete, dar bogate. Arome de iasomie, mosc, lavandă, vanilie, patchouli, ghimbir și portocală fac parte din oferta variată a produselor, transformând ritualul de îngrijire într-o experiență magică așteptată cu nerăbdare de fiecare dată. Timpul petrecut astfel va fi un timp dedicat grijii față de propria persoană, iar starea de bine rezultată – un binemeritat cadou pentru propria persoană.


Gama completă de produse poate fi găsită în toate magazinele Sabon din țară, dar și online pe www.sabon.ro.
SABON foloseşte doar ingrediente de înaltă calitate şi forme captivante, acordând o atenţie specială ambalajelor şi înţelegând sensul profund al termenului „dar”. Încă de la începuturile sale, compania SABON a fost foarte atentă cu natura şi pune accent pe folosirea de materiale naturale şi pe protejarea mediului în care trăim.


Monica Daniela Găitănaru – Psihoterapeut analist jungian, cu formare secundară în Psihoterapie prin Dans și Mișcare, Practician și Formator în Referențialul Arhetipurilor Personale, Practician al Terapiei Cranio-Sacrale, Păstrătoare a vechilor tradiții în cadrul proiectului Ritualuri de Trecere, Facilitator a numeroase ateliere, cursuri și conferințe pe zona de Feminitate, Psihologie și Dezvoltare Personală cu experiență de peste 10 ani și zeci de evenimente susținute cu inspirație și dăruire. Mai multe informatii puteți găsi aici: psihologieanalitica.ro și ritualuridetrecere.ro, pagina de Facebook: Psihoterapeut Monica Daniela Găitănaru.
Cristina Schmidt este profesor Asociat la Facultatea de Psihologie si Stiintele educatiei, Universitatea Bucuresti. A sustinut mai multe grupuri de Psihoterapie Transgenerationala in Romania, Italia si Indonesia. A creat si a sustinut mai multe grupuri de psihoterapie si de dezvoltare personala: Gestionarea Furiei, Corpul iti vorbeste, Inteligenta emotional, Scenariul Vietii. Are la activ peste 10.000h de training in companii nationale si multinationale. In perioada 2011-2012 a facut parte din echipa International Souldrama Institute si a sustinut workshopuri pentru mai multe grupuri in Universitatea din Jakarta, Salatiga si Denpasar. Membru fondator al SRAT (Societatea Romana de Analiza Tranzactionala) unde sunt vicepresedinte de peste 15 ani, International Transgenerational Therapy Association si Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti – mai multe detalii pe https://cristinaschmidt.com/ si pe pagina de Facebook Cristina Schmidt.

Leave a Reply