Festin culinar multietnic, la gospodăria tradițională Vișina

Duminică, 9 iunie, 2019, între orele 12.00 -16.00, în Gospodăria Tradițională de la Vișina, din comunia Jurilovca, jud. Tulcea a Biancăi Folescu, se va desășura un festin multietnic ce caracterizează Dobrogea, un concept gandit de chef slow food Daniela Elena Graură de la Casa Terra, împreună cu Raluca Vasile si Carmen Paraschivescu, bloggeri culinari.

“Ce alegem să mâncăm are impact asupra mediului și economiei locale!” Prin acest slogan, Slow Food Dobrogea lansează provocarea de a se consuma și găti cu ingrediente locale. De orânduiala bucatelor din meniu s-a preocupat chef Daniela Elena Graură din Comunitatea Slow Food Țara Făgărașului, tehnolog și creator de gusturi divine, tradiționale, boierești și regale deopotrivă, alături de două ajutoare de nădejde din comunitatea Slow Food Dobrogea, Carmen Paraschivescu și Raluca Vasile, designer de gusturi și arome și parfumier.

Din meniul festinului multietnic nu lipsesc aperitive tradiționale dobrogene multietnice: ghiudem, babic, branză de capră și de oaie, drob de miel, plăcinte dobrogene, asortate cu legume și verdeturi de sezon. Borș de miel dres cu ierburi aromate de sezon sau borș de pește de Dunăre, saramură de crap sau tocană de miel la ceaun și felurite pandișpanuri cu fructe de sezon ca la Vișina. Meniul este asociat cu vinurile de la Crama Histria, prezentate de Adriana Popescu, expertă în vinuri românești.

Credit foto: Paul Fulea

Slow Food Dobrogea a fost înființat anul acesta la inițiativa Ralucăi Vasile, în colaborare cu Carmen Paraschivescu, Bianca Folescu, Laura Stroe și Ioana Moroșanu. Slow Food are în România 12 conviviumuri, ce promovează hrana buna de la micii producatori locali, lanțul scurt alimentar (de la producător în farfurie) și sustenabilitatea mediului (prin prețul produsului la vânzare) din care provine hrana, pentru a face posibilă supraviețuirea producătorului și a tuturor participanților (țărani, restaurante, chefi, distribuitori) la procesul denumit “from farm to table”.

Detalii despre meniul slow food propus și condiții de participare aici

Leave a Reply