Jocul cu forme, texturi și culori din colecția Biancăi Georgescu

Versatilitate sau originalitate inubliabilă? Modernism extrem în concept și execuție, sau clasicism și tehnică minuțioasă?  Colecția de sezon a Biancăi Georgescu are câte puțin din fiecare. Este vorba despre pantofi, evident! 

Atelierul Biancăi Georgescu are un aer aparte, care păstrează câte puțin din experiențele ei, cum este și firesc. Se regăsesc printre modelele prezentate adevărate exponate, care sunt de fapt proiecte din facultate ale Biancăi. Pentru că, deși tânără, Bianca este absolventă a facultății de Design din cadrul UNARTE, iar de câțiva ani “experimentează” cu forme și culori, pe calapod.


„Am ajuns să fac pantofi strict din pasiune… Este drept că în viață am avut parte de căutare, pentru că la început am făcut haine, mai precis din clasa a IX-a, când mergeam la Școala Populară de Artă din Brașov și mă avântam în tot felul de proiecte din materiale neconvenționale și nu numai… Apoi, după liceu, am decis să dau la Design. Am intrat la UNARTE București și am continuat să confecționez haine, însă am simțit că trebuie să găsesc secțiunea care să mă satisfacă întru totul, să fiu mulțumită cu  lucrurile pe care le fac. Ei bine, am început practica în acest domeniu. Spun practică, pentru că nu există o școală specializată pentru această meserie în București…
Am clienți care vin cu poza. Îmi spun că vor acel pantof, iar eu trebuie să mă conformez, fiindcă îmi doresc ca fiecare client să fie mulțumit. Evident, am colecțiile mele, însă colaborez cu mulți dintre clienții mei pentru a ajunge la produsul la care aceștia visează. Ei pot veni cu jumătate de idee și apoi ajungem la un produs final care să le placă foarte mult… Cert este că mă adaptez la fiecare persoană în parte. Fac orice tip de pantof, iar unul dintre cele mai de  succes modele a fost Halab – cizma lungă, peste genunchi, cu decupaje laser pe partea exterioară, inspirat din portjartiere. Un model realizat din piele stretch, versatil, extrem de potrivit pentru oricine vrea să încalțe ceva foarte comod și ușor de asortat” povestește Bianca.

Colecția de sezon respectă tendințele, dar aduce o tentă jucăușă, pe lângă nuanțele tari și texturile catifelate. O aplicație din piele contrastantă prin textură și culoare, face dintr-un sabot executat corect, o piesă remarcabilă, ce va da unicitate ținutei. 

 
“Colecția viitoare se va baza, pe lângă design, pe calitate. Tălpile vor fi din piele, vor fi produse bune, de top, din cele mai bune materiale, chiar dacă producția va fi mult mai scumpă. Folosesc și materiale speciale aduse din India, iar cele mai multe sunt ediții limitate. Scopul meu estesă vizez mai mult piața internațională.
Cele mai multe comenzi le-am avut în Emiratele Arabe Unite. Colecția care s-a vândut foarte bine acolo este ceanumită Umayyad , inspirată din elementul definitoriu al artei islamice – arabescul“, mai dezvăluie Bianca din proiectele sale. 


 Pentru puțină inspirație, sau adorație, vizitați atelierul Biancăi Georgescu, din Str. Sfântul Constantin nr. 27, sau online https://biancageorgescu.ro/shop/

 

Leave a Reply