Tratamente de înfrumusețare la modă: PRP facial și mezoterapia

Ne dorim să arătăm lumii cea mai bună versiune a noastră, inclusiv (sau mai ales) în ceea ce privește înfățișarea. Ne sunt propuse în fiecare zi tratamente care promit minuni, dar arareori știm ce inconveniente și riscuri presupun acestea. Am ales două dintre cele mai căutate – PRP (terapia vampir) și mezoterapia, pentru a afla ce presupune fiecare. 

„Sunt întrebată adesea de către pacienți care este diferența dintre microneedling și PRP. Nu aș putea opta exclusiv pentru una dintre ele. Ambele sunt proceduri moderne, minim invazive de biorejuvenare și revitalizare a pielii. Atât mezoterapia cât și Terapia Vampir stimulează cu succes sinteza fibrelor de colagen la nivelul pielii, prin procesul de autovindecare care este detectat de organism, în momentul în care microperforațiile se produc la nivelul zonei tratate”, explică Ioana Anghel, specialist dermato – estetică.

 

Fie că vorbim despre reducerea semnificativă a ridurilor fine din jurul gurii și a ochilor, despre îmbunătățirea aspectului pielii din zona decolteului sau, chiar și despre reducerea căderii părului sau tratamentul cicatricilor post-acneice, PRP sau Terapia Vampir este, fără doar și poate, soluția ideală. Recomandată și utilizată astăzi în special în medicina estetică, este foarte important de știut că, de fapt, Terapia Vampir sau Terapia Dracula, așa cum mai este ea cunoscută, a fost folosită inițial în chirurgia cardiacă. Terapia Vampir presupune, de fapt, o microperforare și injectare în zonele ce se dorește a fi reparate a unei anumite cantități de plasmă îmbogățită, plasmă care se extrage din sângele pacientului. „În prima etapă, pacientului i se recoltează o cantitate de 8 – 9 mililitri de sânge care, depozitat în epubrete sterile, este pus într-o centrifugă PRP specială, timp de cinci minute, pentru a separa substanța plasmatică. Această substanță obținută se injectează de către medicul specialist în zonele pe care le are de tratat”, explică specialistul în beauty.

Terapia PRP este recomandată pacienților care-și doresc să scape de ridurile din jurul gurii și a nasului, de liniile fine, de cicatricile post-acneice, de cei care-și doresc o reîntinerire la nivel facial, în zona decolteului, dosului palmelor, gâtului sau refacerea ovalului feței.

Mezoterapia, pe de altă parte, presupune introducerea în tegument, la nivel mezodermal, prin microperforații, a unui cocktail obținut dintr-un amestec de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, extracte botanice etc. Concentrația și componența sunt stabilite de specialist, după o primă consultație a pacientului. „Prin mezoterapie, substanțele active cu ingrediente naturale sunt introduse local, la nivelul pielii și sunt înglobate fiziologic participând astfel activ în cadrul metabolismului celular. Ele stimulează procesul de reparare şi multiplicare celulară, refacerea celulară, asigurând integritatea acestora şi sănătatea ţesuturilor și acționează asupra unor nenumarate procese biologice importante în procesul de îmbătrânire cu reversibilitatea acestora”, conchide specialistul Ioana Anghel.

credit foto: Cabinet Ioana Anghel

 

Leave a Reply