Farmec începe să producă dezinfectante, urmând exemplul LVMH

Producătorul de cosmetice Farmec va începe producția a două noi produse igienizante pentru uz personal, cu o concentrație de alcool de 70%: Loțiunea igienizantă pentru mâini și Gelul de igienizare pentru mâini. Gigantul LVMH din Franța a reușit să producă gel dezinfectant în doar 72 de ore, în încercarea de a sprijini lupta autoritaților franceze cu pandemia de coronavirus. 

La începutul acestei săptămâni, LVMH a anunțat că fabricile sale de parfumuri și cosmetice încep producția de gel dezinfectant pentru mâini, într-un efort de ajuta poporul francez în lupta cu pandemia de coronavirus. 

LVMH, compania multinațională cu birourile centrale în Franța, deține 75 dintre cele mai îndrăgite branduri de lux, printre care Louis Vuiton, Dior, Givenchy și chiar retailerul de produse de beauty Sephora. 

Despre produsul realizat de LVMH influencerii au declarat că “poate ambalajul nu este cel mai reușit, dar ar putea fi cea mai mare realizare a grupului”. Gelul se prezintă de fapt într-un ambalaj Dior, adaptat nevoilor de moment și oferit spre folosire, într-un interval de timp record: 72 de ore. 

Producătorul român Famec, care deține brandul românesc de tradiție – Gerovital se află în dialog cu autoritățile, pentru a obținere aprobările nesare, și cu furnizorii de materii prime, respectiv de ambalaje, astfel încât să poată susține producția de biocide, în regim de urgență.

Compania continuă cercetarea și dezvoltarea unor noi dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, acestea reprezentând prioritatea pentru producătorul de cosmetice, în aceste zile. Săptămâna aceasta, au fost trimise mostre în laboratoare externe, acreditate pentru testări, care vor dura între 4 și 5 săptămâni. Perioada de testare a eficacității este condiționată de timpii de acțiune necesari evaluării acțiunii virucide, bactericide și fungicide. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii.

credit foto: Financial Times @ft.com

Leave a Reply