Sibiu este o destinație turistică sigură, conform unui studiu european

Orașul Sibiu ocupă cel de-al șaselea loc într-un clasament al orașelor turistice europene, care s-au confruntat cu cele mai puține cazuri de coronavirus. Studiul, realizat de European Best Destinations Organization, a luat în calcul și numărul de spitale, numărul de paturi în spitale, măsurile implementate de guvernele țărilor europene și restricțiile impuse restaurantelor și magazinelor.

Ca orice consumator de informație, am satisfacții atunci când primesc confirmări, pentru ceea ce am intuit sau constatat în mod empiric. 
Sunt de mulți ani, care se numără deja în decenii, o mare admiratoare a Sibiului și a modului în care urbea a știut să se reinventeze, să aducă în prim plan tradiția, evitând în același timp anacronismul.

Un studiu recent relevă că un oraș din România se numără printre cele mai sigure zece destinații din Europa în perioada următoare, iar acesta este Sibiu.

Potrivit realizatorilor studiului, care prezintă cele mai sigure destinații de vacanță din Europa în care turiștii pot călători fără să se expună riscului de infectare cu coronavirus, în România au fost de 15 ori mai puține cauzuri de infectări cu coronavirus decât în alte țări europene, care s-au confruntat și cu un număr mare de morți.

Printre cei care au votat, au apreciat la Sibiu mai ales arhitectura, gastronomia, cultura și istoria bogată a orașului. Clasamentul este condus de Colmar (Franța), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) și Cascais (Portugalia).  

 

Leave a Reply