Trattoria Della Nonna Garden, o perlă adăugată fermecătoarei străzi Popa Nan

Pe măsură ce testăm limitele proaspăt recuceritei libertăți de mișcare, îndrăznim să ne permitem mai mult din ceea ce înseamnă voluptuar. Iar o terasă recent deschisă, amenajată cu grijă și gust, în zona idilică
a Bucureștiului, pe strada Popa Nan, la numărul 5, este o veste bună. 

Strada Popa Nan a reușit să mențină o atmosferă aparte, dominată de clădiri cu aer de mijloc de secol XX, inteligent combinate cu actualitățile tehnologice ale secolului prezent.
Probabil această atmosferă a cucerit-o pe Oana Iliescu, și a determinat-o să investească în casa cu arhitectură frumoasă și spațiu generos, dispus pe două etaje. Iar intuiția sa de antreprenor cu experiență în domeniu s-a dovedit corectă pentru că, împreună cu echipa care îi este alături de 10 ani, au reușit să creeze un spațiu cu verdeață, foișoare, decoruri creative, o instalație luminoasă cu 80 de becuri, unde muzica în surdină și un meniu italienesc, proaspăt, așteaptă să-și seducă oaspeții.

Trattoria Della Nonna Garden este sora mai mică a restaurantului cu același nume din Mendeleev nr. 14, închis temporar.
Grădina funcționează, momentan, din cauza restricțiilor cu privire la accesul în terase, cu 50 de locuri, capacitatea sa fiind însă de peste 100 de locuri. Toate măsurile de distanțare a meselor și a clienților și cele de siguranță, de la dotarea cu dezinfectanți, existența registrului de clienți, purtarea măștilor și a mănușilor de către ospătari și restul personalului sunt respectate.
Decorul idilico-rustic și amplasarea terasei, retrasă de agitația urbană, sunt motivele pentru care aceasta a atras atenția clienților după ce au văzut fotografii pe rețelele sociale, atât clienți noi, din cartier, cât și clienți fideli ai Trattoriei din Amzei.
În interior, este amenajat salonul de la parter, în aceeași atmosferă caldă, de restaurant familiar și încă un salon urmează să fie amenajat la etajul 1. Ambele vor fi deschise o dată ce legislația va permite acest lucru.

„Aveam nevoie de o terasă pentru a rezista și a menține brandul și în această perioadă, așa că nu am ezitat nicio clipă când mi s-a ivit oportunitatea de a prelua spațiul din Popa Nan. Restaurantul din Amzei miza, cu precădere, pe turiști, segment inexistent acum, așa că am luat decizia să migrăm către „cartier”, iar Popa Nan este o zonă boemă a Bucureștiului, unde conceptul nostru se încadrează bine.
A cântărit și componenta sentimentală, în așteptarea unor vremuri mai bune – eu lucrez de peste 10 ani cu echipa aceasta – de la bucătar șef, la cei doi manageri și ospătari – nu puteam concedia oamenii”, spune Oana Iliescu, proprietara Trattoria Della Nonna Garden.

Împreună au muncit zi de zi pentru a reamenaja spațiul – Oana a montat panourile de lemn și leagănul decorativ, a plantat gazonul și florile, soțul ei a refăcut instalația electrică, chiar și copiii familiei Iliescu s-au jucat creativ cu decorurile de prezentare și fiecare angajat vechi și-a adus contribuția ca locul să arate astfel.
Oana Iliescu a fost manager general al lanțului Il Calcio, preluând apoi fosta Trattorie Il Calcio din Amzei care a devenit Della Nonna și punând bazele unei firme de catering, a cărei activitate speră că o va putea relua odată cu începerea evenimentelor.
Proprietara Trattoria Della Nonna se arată optimistă și crede că, încet-încet, oamenii vor ieși să mănânce în oraș. Nu a mărit prețurile, dimpotrivă le-a adaptat zonei, chiar dacă va dura ceva timp până când restaurantul va fi pe profit. A investit, mizează pe calitate și pe atmosferă și spune că are răbdare.

Meniul noii terase este, în mare, asemănător cu cel al Trattoriei din Amzei, de la antipasti specific italienești, la paste de casă cu funghi porcini și ulei de trufe / cu somon / cu roșii și mozarella / cu fructe de mare ș.a, pizza, preparate populare specifice Peninsulei – din vită, pui și porc, o serie de feluri cu pește și fructe de mare, printre care midiile casei cu sos roșu sau cu sos de vin, în porții de 500 g. și salate bogate și creative (350 – 420 g).
Pentru diversificare și pentru că erau cerute și la celălalt restaurant, acestora li se alătură și preparate din alte bucătării internaționale – pulled pork burger cu carne gătită lent, ceapă caramelizată, wedges, barbeque, quesadilla cu pui, cremă de iaurt, legume și wedges, coaste și cârnați picanți.
Lista de vinuri are peste 25 de etichete, în mare românești și italienești, câteva disponibile și la pahar. O selecție de ginuri și alte băuturi alcoolice și nealcoolice completează meniul.

Dacă vreți să aflați despre prețuri, am reținut câte ceva:
Crostini cu mozzarella, parmezan și usturoi (150 g.) -14 lei
Pizzza, diverse sortimente ( de la 370 g la 520 g) – între 24 și 35 lei
Carpaccio de vită cu vită cu gorgonzola, nuci, rucolla și ulei de măsline (200 g) – 32 lei
Insalata della Nonna – felii de mușchi de vită la grătar,mix de salate, cartofi dulci, sfeclă roșie, quinoa, nuci, avocado, focaccia (420 g) – 30 lei
Spaghetti alio, olio e gamberi – ceveți, usturoi , roșii uscate, pepperoncino, ulei de măsline (450 g)- 37 lei
Cozze al vapore – în sos de roșii picant sau în sos de vin alb, cu pâine de casă (500 g)- 33 lei
Milanese alla chef – șnițel din mușchiuleț de porc, roșii, rucolla, oregano, ceapă, ulei de măsline (300 / 150 g) 43 lei
Vin de la 50 lei sticla, 10 lei paharul

Iar dacă doriți să vâ petreceți puțin timp în grădina Trattoria della Nonna, din strada Popa Nan nr. 5, apelați la 0755.914.215 pentru o rezervare. 
Iar poate la plecare veți dori să fredonați refrenul celor de la Pasărea Colibri, pe muzica cantautorului Mircea Vintilă: „Popa Nan e o stradă-nspre Hala Traian, De la Foișor până-n Piața Vitan”.
Și dacă mergeți spre Piața Vitan, aruncați o privire casei de la numărul 32, unde a fost ultimul domiciliu al celebrei Maria Tănase. E o stradă specială, zău așa! 

One comment

Leave a Reply