Pentru un plus de bună dispoziție se adaugă ciocolată!

Facem cumva și revenim la subiectul favorit al anului – cum totul este diferit și mult mai dificil. Adevărat, dar depinde de noi să ne îndulcim clipele. Și cum poate fi mai simplu, decât cu ciocolată? O prăjitură cu ciocolată pentru noaptea dintre ani, adică pentru a-l întâmpina pe 2021, care pare a veni ca o izbăvire. 

 

Am petrecut Crăciunul, am pregătit prăjiturele cu Lino Lada Duo pentru Moșu’ iar el nu ne-a dezamăgit, a venit cu sania plină.


Acum, între două ședințe de shooting pe canapea, să pregătim ceva simplu, gustos și chiar spectaculos, pentru noaptea în care-l petrecem pe 2020 și-l aducem cu speranță pe 2021 în viețile noastre. 
Să revenim pentru scurt timp în bucătărie și să facem cu Lino Lada cu alune de pădure  o prăjitură pentru cei prezenți la masa de Revelion, dar și pentru cei care participă doar online. Porții pe care le mâncăm tot noi.

Avem nevoie de: pentru blat – opt albușuri, 200 g de zahăr, 50 g de făină, 100 g de miez de nucă, 100 g de alune, 50 g de migdale, un plic de praf de copt; pentru cremă – un borcan (350 g) de Lino Lada cu alune de pădure, 300 g mascarpone; pentru glazură – 200 g de ciocolată cu lapte.

Pentru blat, se bat bine albușurile cu un praf de sare până devin spumă, apoi se incorporează treptat zahărul, amestecând cu mixerul la viteză mare. Când spuma este tare ca pentru bezea, se adaugă nucile, alunele și migdalele măcinate fin la robot și se incorporează ușor, cu o spatulă. La final se adaugă făina în care ai pus praful de copt și se amestecă din nou, cu grijă.

Se unge cu ulei o tavă de 20/30 cm și se presară uniform un strat subțire de nucă măcinată. Se toarnă apoi compoziția de blat, se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 25 – 30 de minute. Se scoate din formă când este complet răcit.

Pentru prepararea cremei, se bate mascarpone cu mixerul până devine pufos și se amestecă apoi cu crema tartinabilă Lino Lada cu alune de pădure. Amestecul se întinde pe blatul de nuci și se nivelează. Se glazurează cu ciocolată cu lapte topită la cuptorul cu microunde, apoi prăjitura se dă la frigider pentru circa o oră.

 Am revenit pe canapea, iar în timp ce manevrăm cu greu telecomanda, ne oferim o recompensă – Lino Lada Gold, delicioasa cremă tartinabilă cu cacao de cea mai bună calitate și alune de pădure mărunțite și coapte. Este un produs premium, chiar pentru ocazii speciale, iar dacă ne limitam la o cantitate rezonabilă, este doar un mod de a ne simți bine. Trebuie doar să avem grijă ca “furați” de intriga filmului să nu ajungem cu lingurița la baza borcanului, fără să ne dăm seama. 

Leave a Reply