Sărbători cumpătate, de Monini aromate!

Anul acesta am petrecut Sărbătorile cu prietenii. Prieteni mai vechi, pe care contez de decenii, și unii mai noi, intrați mai recent pe lista ingredientelor preferate. Da, mă refer la prietenii din cămară, cu care am pus în valoare preparate culinare pe placul meu și al cercului restrâns de cunoscători, cu care le-am savurat.

Sunt destul de numeroși anii din urmă, de când am renunțat să mai obosesc vasele din gospodărie cu preparate tradiționale, în special cele realizate din porc. Apelez la cei care cunosc mai bine meșteșugul, pentru a avea la masă cele cuvenite.
Iar pentru mica mea familie și cei câțiva prieteni cu care împart deliciile gastronomice, prepar feluri mai simple, din ingrediente proaspete, ca să ne bucurăm atât de sărbători dar  ai ales după trecerea lor.

Așa s-a întâmplat și anul acesta, când, alături de Monini, uleiul meu preferat de măsline, am sărbătorit dublu – adică și cei 100 de ani de existență ai brandului. 
Povestea Monini începea acum 100 de ani, când Zefferino Monini, urmându-și instinctul și intuind abilitățile sale de organizare și management, a dat viață – la Spoleto, în Umbria, Italia – unei societăți comerciale de produse alimentare. Astfel lua naștere, în compania Monini, celebrul ulei de masline – în activitatea desfășurată de atunci conturându-se tot mai mult o concentrare exclusivă asupra uleiului de măsline extravirgin. Această direcție va fi plină de satisfacții, iar succesul nu se va lăsa delocașteptat. Rezultatele excelente duc la sporirea zonei de distribuție și vânzare, uleiurile de măsline extravirgine Monini ajungând să fie cunoscute în toată lumea grație calitățiiacestora și aromei consecvente.

Scopul celor din familia Monini a fost, este și va fi să împărtășeasca dragostea lor pentru uleiul de măsline extravirgin sub forma produselor de calitate superioară, cu aroma inconfundabilă și statornică, având convingerea că lucrurile bune sunt cele care vordăinui în timp. Secretul calității uleiurilor de măsline extravirgine Monini este tocmai acesta – aroma lor. Personal, Zefferino Monini degusta uleiurile pentru a le alege doar pecele ale căror calitate și aromă le puteau asigura numele Monini. Și astăzi nepotul său,Zefferino, împreună cu echipa lui de specialisti își asumă sarcina zilnică de a degusta uleiurile, pentru a le alege doar pe cele capabile să susțină angajamentul calității Monini,oferind aromele proaspete și unice promise.

Povestea Monini continuă și astazi, uleiurile de măsline extravirgine Monini fiind prezente în peste 80 de țări de pe aproape toate continentele. La baza întregii activități a Grupului Monini stă RESPECTUL: respectul pentru natură, respectul pentruconsumatorii produselor Monini, respectul pentru toți membrii numeroasei familiiMonini – cei care muncesc cu credință și devotament pentru a aduce pe mesele noastreproduse de o calitate exemplară și consecventă!

Personal am descoperit calitatea și aroma consecventă a acestor produse în urmă cu două decenii, când supermarketul Gima, aflat la parterul primului mall din București, expunea pe rafturile sale produse premium și condimente rare pentru acele timpuri.

Îndrăznesc să afirm că de atunci a existat măcar o sticlă de ulei Monini în bucătăria mea, pentru a desăvârși gustul salatelor, pastelor sau fructelor de mare, așa cum numai el știe, de 100 de ani!

 

Leave a Reply