Femeile sunt mai interesate de cadourile experiențiale

Magazinul online specializat în cadouri și recompense experiențiale Complice.ro a realizat un studiu referitor la bugetul care va fi alocat pentru sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților. Românii s-au pregătit să cheltuie în medie 125 euro, iar cadourile vor combina nevoia de a evada cu adrenalina sau relaxarea.

„Potrivit studiilor, la nivel global, 88% dintre adulții cu vârsta peste 18 ani găsesc un motiv să sărbătorească ziua de 14 februarie. Dacă bărbații găsesc rapid o soluție în a oferi flori și ciocolată, femeile abordează sărbătoarea diferit – una din cinci va oferi un cadou experiențial. De altfel, ele sunt cele care apelează mai des la Complice.ro pentru a-și surprinde partenerii, fie că este vorba de o aniversare, de o sărbătoare sau de un moment special în viața de cuplu”, a explicat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Millennialii sunt cei mai orientați către cadourile experiențiale: 1 din 4 le aleg, indiferent de ocazie, dar mai ales când vine vorba de Ziua Îndrăgostiților.

Printre cadourile experiențiale preferate de femei de Ziua Îndrăgostiților se numără cele care implică ambii parteneri de cuplu, cum ar fi o zi la SPA în doi, o cină romantică, degustări de ciocolată sau de vin, ateliere private din zona gourmet, cooking sau senzorial, care se pot desfasura atât offline, cât și online, în funcție de preferințele fiecarui cuplu. Bărbații preferă să ofere partenerelor experiențe care merg spre concret: atelier privat de pictură, de scriere creativă, de creare a propriului parfum, un pachet FlexiBox cu mai multe opțiuni dintre care se poate alege una favorită, dar și experiențe inedite.

„Avem clienți care aleg pentru iubite sau soții experiențe de obicei achiziționate pentru bărbați, cum ar fi driving pe circuit sau cursuri de condus alături de Alex Filip, zbor cu parapanta ori experiențe virtuale de travel. Remarcăm în ultima perioada un mai mare interes pentru experiențele care scot din zona de confort, probabil și pe fondul unei perioade lungi în care distanțarea socială ne-a afectat felul de a privi viața”, a mai precizat Oana Pascu.

Pentru cuplurile care se află la distanță în această perioadă, din diferite motive, sau care nu vor să se expună, experiențele online reprezintă o alternativă apreciată.

De asemenea, o variantă tot mai populară este declarația de dragoste personalizată, sub forma unui cântec sau a unei poezii, compuse special pentru persoana respectivă.

„Fie că vorbim de o evadare in inima Brașovului, combinată cu un salt în tandem cu parapanta, ori de o escapadă romantică la o pensiune din Veseud sau la un castel aflat în mijlocul naturii, clienții noștri caută tot mai mult să evadeze, în condiții cât mai private și retrase, și să simtă gustul vacanței, care le-a lipsit atât de mult în 2020”, a explicat Oana Pascu.

În cei  5 ani de când activează pe piața cadourilor experiențiale, Complice.ro a livrat mai mult de 1.250 de experiențe inedite pentru clienți din zonele corporate și residential, dintr-un portofoliu care include 200 de experiențe predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 150 de parteneri din București, dar și din restul țarii și chiar de peste hotare.

Leave a Reply