Terapie asistată de câini, pentru copii cu nevoi speciale

 

MagiDream – Dogtors promovează dreptul la o viață independentă a copiilor și adulților cu nevoi speciale. Conceptul de viață independentă pune accent pe dreptul persoanelor cu dizabilități la auto-determinare, respect de sine și oportunități egale. Orice contribuție este binevenită și dublată de Banca Transilvania. 

 

Peste 70.000 de copii suferă de o formă de dizabilitate și din nefericire cresc izolați, la marginea comunitățîi. De multe ori neglijăm că aceștia sunt cetățeni cu drepturi egale, care participa activ la viața socială.

O tânără organizație din România oferă asistență socială vie și suport terapeutic cu ajutorul câinilor special dresați. Un copil și câinele lui asistent sunt parteneri invincibili acasă, la joacă și la școală. Câinele de serviciu poate să îi aline tristețea, să îi deschidă ușa și să fie alături de el, oricând are nevoie.

Dacă dorești să susții cauza lor și să ajuți la schimbarea legislației în România, pentru a permite copiilor să aibă acces la o terapie modernă, o poti face aici.

 

Leave a Reply