La Clarfon se pot corecta deficiențele de auz ale copiilor

Auzul este unul dintre simțurile fundamentale iar pierderea acestuia (hipoacuzie) la o vârstă fragedă influențează profund și grav formarea intelectuală și psihologică a copilului, care poate trăi cu un sentiment de frică și de izolare.

Conform studiilor de specialitate, la nivel global, 34 de milioane de copii suferă de deficiențe auditive iar 60% dintre copiii hipoacuzici prezintă cauze care pot fi prevenite.

De asemenea, 1,1 miliarde de tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 35 de ani prezintă risc de pierdere a auzului ca urmare a expunerii la zgomote puternice.

Hipoacuzia la copil se manifestă prin semne generale precum tulburări de limbaj, de dezvoltare intelectuală și psihoafective, fiindcă el nu poate acumula bagajul de cuvinte necesar vorbirii și formarea automatismelor nervoase necesare limbajului.

În cele mai multe cazuri, deficiențele de auz ale copiilor sunt remarcate mai ușor în colectiv. De obicei, cadrul didactic se află printre primele persoane care semnalează un comportament ușor diferit al copilului. Acesta încearcă să se izoleze din motive lesne de înțeles, aude cu dificultate ce spun cei din jurul său.

Venind în ajutorul părinților și al copiilor, audioproteziștii companiei Clarfon oferă sfaturi utile şi tehnologia de ultimă generație care poate corecta deficiențele la nivelul urechii.

Compania prezintă noul dispozitiv inovativ BHM Contact Forte, care poate fi purtat în orice condiții, în aer liber, la joacă, chiar și în cazul activităților sportive, deoarece este rezistent la transpirație, murdărie și la apă.

Aparatul auditiv are următoarele caracteristici: libertate deplină de mișcare; all-in-one într-o singură carcasă (fără cabluri externe), oferind astfel o manipulare ușoară; rezistent la apă; frecvență mare de transmisie; conexiune wireless prin Bluetooth; poate fi folosit și de copii cât și de adulţi.

Leave a Reply