Un strop de inspirație, de la Vegeta

Provocarea fiecărei primăveri: includerea verdețurilor în meniul zilnic, astfel încât să fie pe placul tuturor membrilor familiei. În sprijinul tuturor vine Vegeta, prin gama sa de adaosuri pentru mâncăruri și ciorbe, care oferă gustul bun, cunoscut de o viață. 
Verdețurile mult așteptate au început să inunde tarabele, iar celor ce au drept sarcină pregătirea meselor zilnice le este dificil uneori să reinventeze felurile preferate ale familiei. Să recapitulăm câteva dintre ele:

 

 Ciorbă de lobodă și ștevie

Ingrediente: 5 legături de ștevie, 5 legături de lobodă, 2 legături de ceapă verde, 2 legături de leuștean, 2 linguri de ulei, 3 ouă, 3 linguri de orez, 250 g de smântână, 1 plic Vegeta Borș Original (sau, dacă preferi, Vegeta Borș cu Legume, Vegeta Borș cu Verdețuri sau Vegeta Borș cu Smântână; pe oricare îl vei folosi, gustul autentic este garantat de ingrediente: legume uscate natural, tărâțe din cel mai bun grâu, porumb și leuștean).

Mod de preparare: Se spală ștevia și se păstrează doar frunzele, fără cozi. Se procedează la fel și cu loboda. Se spală și toacă ceapa verde. Într-o oală mare se pune uleiul și se călește ceapa verde tocată. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă 3 litri de apă, iar când aceasta începe să fiarbă se pune ștevia și loboda tăiate fâșii. Se adaugă orezul spălat și lasă să fiarbă. 
Când orezul este fiert, se adaugă Vegeta Borș după gust. (Pentru un gust acru moderat se pune o lingură de Vegeta/litru). Se potrivește gustul de sare și se oprește focul. Se bat ouăle ca pentru omletă, se pune în ciorba fierbinte și se amestecă rapid pentru a obține „zdrențe”. Apoi se adaugă leușteanul spălat și tocat fin. Ciorba se servește cu smântână, după preferințe.


 

Stufat de pui

Ingrediente: 6 pulpe inferioare de pui, 4 legături de ceapă verde, 4 legături de usturoi verde, 1 cutie (500 g) de roșii pasate, o legătură de pătrunjel verde și una de mărar, o foaie de dafin, Vegeta Original (sau Vegeta Gust de Găină pentru un gust mai intens), ulei (pentru prăjit).

Mod de preparare: Se spală și se toacă ceapa și usturoiul verde. Se pun în tigaie, la încins, trei linguri de ulei și se prăjesc pulpele pe ambele părți, până capătă o culoare aurie. Se scot și se plasează pe o hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei. În uleiul rămas în tigaie se pun ceapa și usturoiul și se călesc. Se adaugă apoi roșiile pasate și o lingură sau două de Vegeta Original (sau Vegeta Gust de Găină) și frunza de dafin. Se potrivește gustul de sare, dacă e cazul. Se adaugă o ceașcă de apă și se lasă să fiarbă cam 10 minute. 
Se încălzește cuptorul. Se pun pulpele de pui într-un vas termorezistent și se toarnă peste ele sosul din tigaie. Se lasă la cuptor, la foc moderat, o jumătate de oră. Când este gata, se presară deasupra pătrunjelul și mărarul tocate mărunt.

Reîmprospătându-vă memoria cu aceste două rețete simple, am dorit să vă dăm un imbold. Contăm pe fantezia și priceperea voastră, pentru că “orice pui în farfurie, cu Vegeta-i meserie!”

 

 

Leave a Reply